Süleyman Soylu: Sokağa Çıkma Yasağı Gündemde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine yöneltilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili soruya cevap verdi. Soylu verdiği cevapta, "Sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde." ifadesini kullandı.

23.03.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-15:17) Süleyman Soylu: Sokağa Çıkma Yasağı Gündemde

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemize de sıçradı. Bu tarihten sonra hükümet aldığı önlemleri üst seviyeye çıkartırken, yetkililer vatandaşlara 'Evde kal' çağrısında bulundu. Vatandaşlar ise 'özellikle yaşlı insanlar' bu çağrıya kulak asmayarak sokaklarda gezmeye devam etti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Fakat halkın bilinçsiz ve umursamaz tavırları alınan tüm önlemlere rağmen değişmedi. Hürriyet Gazetesi yazarlarından olan Abdulkadir Selvi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek, "'Evde kal' kampanyasına rağmen halkımızın bir bölümünün İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerde sokağa çıkmaya devam ettiği gözleniyor. Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gündemde mi?" sorusunu yöneltti.

Bakan Soylu süreci takip ettiklerini belirterek, "Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz. Şimdiye kadar attığımız adımların, aldığımız kararların sonucunu takip ediyoruz. Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEMDE"

Sokağa çıkma yasağının değerlendirme sürecinde olduğunu belirten Soylu, "Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği gibi kendi OHAL'ini ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal