Süleyman Soylu: Kars Belediyesi Dağdan Yönetiliyordu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in görevden alınmasıyla ilgili konuştu. Soylu, "Kars Belediyesi dağın talimatlarıyla yönetiliyordu" dedi.

14.10.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-11:11) Süleyman Soylu: Kars Belediyesi Dağdan Yönetiliyordu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadeledeki son durumu ve Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in görevden alınmasının perde arkasını anlattı. Soylu, Kars Belediyesi'nin PKK'dan gelen talimatlarla yönetildiğini söyledi.

"PKK'DAN GELEN LİSTELERLE İSTİHDAM EDİLENLER VAR"

Bakan Soylu, Ayn el Arap olaylarıyla ilgili yapılan operasyonun ve HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in tutuklanması olaylarının perde arkasını anlattı. "Kars'taki mesele çok net ve ortada" diyen Bakan Soylu, Kars'ta özerkliği andıran bir özyönetim kurma çabası ve adımlarının söz konusu olduğunu kaydetti. 

Bakan Soylu, istihbarat ve emniyetin tespit ettiği bir öz yönetim anlayışının olduğunu belirterek "Dağın talimatları ile verilen ihaleler ve buna yönelik adımlar var. Yine oradan gelen listelerle işe alınanlar ve istihdam edilenler mevcut. Terör örgütüyle ilişkili olanların bu konuda belediye ile irtibatının sürekli devam etmesi, aynı zamanda kendilerini mahkeme yerine koyup hüküm icra etmeye kadar giden yeni bir anlayış söz konusu." şeklinde konuştu.

"BUNLAR ÖZ YÖNETİM KURMA ÇABASI"

Devletin bunları görmezden gelemeyeceğini vurgulayan Soylu, "Bu kendi öz yönetimlerini kurma çabalarıdır. Bunu açık söyleyeyim. Kendi öz yönetimlerini kurmalarına biz devlet olarak müsaade etmeyiz. Demokrasi de buna müsaade etmez. Hukuk devleti de buna müsaade etmez." ifadelerini kullandı. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal