Süleyman Soylu: 'IŞİD Üyelerinin İadesi Yapılacak'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye tarafından ele geçirilen IŞİD üyelerinin iadesine pazartesi günü başlanacağını belirtti.

09.11.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-14:45)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye tarafından ele geçirilen IŞİD üyelerinin iadesine pazartesi günü başlanacağını belirtti.

Bahsi geçen konuya yönelik: “Vatandaşlıktan çıkardık” diyen Avrupa ülkelerine, “Çatlasanız da patlasanız da vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da sizin ülkenize göndereceğiz” diye seslendi.

Ankara’da, Altındağ Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nin açılışına katılan Soylu şunları söyledi: “Avrupa’ya diyoruz ki ‘Bunları size göndereceğiz, üç tane, beş tane, 10 tane göndereceğiz’. Bunlar bizim insanımız değil ki sizin kendi insanlarınız. Oradan paketlemiş göndermişsiniz. Şimdi biz ‘Bunları size iade edeceğiz’ diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz. İade edeceğiz, ayağa kalkıyorlar. ‘Biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın’. Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da, silseniz de saklasanız da, vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da, sizin ülkenize göndereceğiz.”

 İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'NUN AÇIKLAMALARI

“Bir taraftan huzuru, kardeşliği pekiştiriyor bir taraftan da terörü tasfiye ediyoruz. Bu işe başladığımızda dünya neredeyse karşımıza çıktı. ‘Demografiyi değişecekler, Kürt-Türk-Arap ayırıyorlar’. Afrin’de, Cerablus’ta, Azez’de, Mare’de ayırmadık. Oraya Kürt’ü, Türk’ü Arap’ı, Türkmen’i, Müslüman’ı, Hristiyan’ı herkesin huzurlu bir şekilde olmasını sağlayan düzen kurduk. Orada şu anda yerel Meclis’ler var, onlar karar veriyorlar, bizim kaymakamlarımız, valilerimiz, doktorlarımız, mühendislerimizi, polislerimiz, jandarmalarımız, hakimlerimiz, savcılarımız onlar orada danışmanlık ediyorlar.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal