Süleyman Soylu: DEAŞ'lıları Ülkelerine Göndereceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz." dedi.

02.11.2019-13:25 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-17:48)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın mensuplarına yönelik yaptığı açıklamada; "Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz." diye konuştu.

Bakan Süleyman Soylu, "Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın, bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur." ifadelerine yer verdi. 

DEAŞ'lıların vatandaşlıktan çıkarılmasına yönelik cümleler kuran İçişleri Bakanı Soylu, "Sadece Hollanda'nın ortaya koyduğu süreç değil, İngiltere de yapıyor. İşin kolayını herkes bulmuş." diye konuştu.

Avrupa ülkelerinin göç politikasına yönelik eleştiri yapan Bakan Süleyman Soylu, "Avrupa'nın bu konuda insanlık adına aldığı rakam 0'dır." diye konuşarak, Avrupa'ya ithamda bulundu.

Soylu, Türkiye'nin bu ülkelerle anlaşmalarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu anlaşmalarımızda özellikle bunların birbirine iade edilmeleri söz konusudur. 'Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın', bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur. Ben ne yapayım senin teröristini, nerede, nasıl tutayım? Diyelim ki cezaevinde bir müddet tuttum. Adam cezaevinden çıktı. Senin teröristine ben vatandaşlık mı vereyim? Senin teröristini nerede bulundurayım veya hangi ülke tutsun? Bu, özellikle çatışma bölgelerinden üzerimize kalan ve dünyanın çözmesi gereken temel sorunlardan bir tanesidir. DEAŞ'lı yabancı ülke vatandaşlarını Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde tuttuktan sonra kendi ülkelerine geri göndereceğiz."

"AVRUPA, KORKAKLIĞINI ÜZERİNDEN ATMALIDIR"

Türkiye'ye gelen göçmen ve sığınmacıların yüzde 95'inin ilkokul seviyesinde olduğuna dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Dünyada böyle bir rakam yok. Bize akıl öğretmeye çalışanlar, gelsinler, Türkiye'nin göç politikalarında hangi noktaya geldiğini görsünler ama sadece sırtımızı sıvazlayıp, bu konuda kendi üzerindeki sorumlulukları bir kayanın arkasına saklanarak üzerlerinden atmaya çalışmasınlar. Avrupa'nın bu konuda hakikaten insanlık adına aldığı rakam 0'dır. Bunu belki 10 üzerinden 1 yapmak için gayret gösteriyorlar. Bu konuda gayretlerini bekliyoruz."

Soylu, Avrupa'ya geçen mülteci sayısının günde 9 bin-9 bin 500 seviyesinden 130'a düştüğünün altını çizerek, "Bizim geçen yıl yakaladığımız kaçak göçmen 268 bin iken, bu yılı 400 binin üzerinde tamamlayacağız. Şu anda rakam 365 bin civarında. Yani bizde yaklaşık yüzde 40'lık yükseliş söz konusuyken Avrupa'ya geçenlerde 10 binin üzerinde bir rakam söz konusu. Yani bize gelenin ancak 10'da 1'i Avrupa'ya geçiyor. Avrupa maalesef bu durumda bile ciddi feveran ortaya koyuyor. Avrupa bu korkaklığını ve insanlığa karşı bu vurdumduymazlığını üzerinden atmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal