Şule Çet Davasında Son Aşama!

Şule Çet davasının 4’üncü duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

16.10.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-17:54)

 

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne yönelik 2 sanığın yargılanmasına tanıkların dinlenilmesiyle devam edildi.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet'in babası İsmail Çet, aile yakınları ve tarafların avukatları dahil oldu.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı da müdahil olarak duruşmada yer aldı.

Tanık sıfatıyla ifadesi alınan Çet'in ev arkadaşı Lilia T, olay akşamı Çet ile mesajlaşmalarının bazılarını silip silmediği sorusu üzerine, "Tüm mesajlar aynı duruyor, herhangi bir mesajı silmedim. İlk mesajı 'Ne yapıyorsun' gibisinden ben çektim" diye konuştu.

Sanıkların, neden Çet'i eve çağırdığına ilişkin sorusu üzerine Lillia T, "Sonuçta genç bir kız, aynı evi paylaşıyoruz, eve gelmesini istiyordum." dedi.

ARA KARAR

Sanık ve avukatların beyanlarının alınmasının ardından duruşma savcısından görüşü soruldu. Savcı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Tutuklu sanıkların tahliye talebini onaylamayan mahkeme heyeti, yerine getirilmeyen ara kararların ve dudak okuma bilirkişi raporunun beklenilmesine karar vererek, duruşmayı 20 Kasım'a kadar askıya aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal