Şule Çet Davası’nda 'Rıza Göstermiş Sayılır' Raporu Veren Doktora Meslekten Men Cezası

Şule Çet Davası’nda 'Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır' ifadeleriyle rapor yazan Adli Tıp Uzmanı, altı ay süre için meslekten men edildi.

29.07.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-17:27) Şule Çet Davası’nda 'Rıza Göstermiş Sayılır' Raporu Veren Doktora Meslekten Men Cezası

Şule Çet Davası’nda, 'Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır' ifadeleriyle rapor yazan Adli Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Nuri Aydın, Türk Tabipleri Birliği aracılığıyla altı ay süreyle meslekten uzaklaştırıldı.

Mehmet Nuri Aydın, Şule Çet Davası dosyasıyla ilgili verdiği raporda, 'Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır' ifadelerine yer vermişti. Aydın ile ilgili gelişmeyi, Şule Çet Davası’nın avukatlarından Umur Yıldırım açıkladı.

Şahsi sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden açıklama yapan Avukat Umur Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

'Şule'nin davasında; ‘Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde alkol içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiştir’ şeklinde tıp bilimine, hukuka ve ahlaka aykırı mütalaa veren Dr. Mehmet Nuri Aydın'a Ankara Tabip Odası tarafından 6 AY MESLEKTEN MEN EDİLMİŞTİR'

İŞKENCEYE ‘SAĞLAM’ RAPORU DA VERMİŞ!

Adli Tıp Uzmanı Mehmet Nuri Aydın’ın, 1989 senesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şubesi’nde (DAL) işkence yapılan Kutay Meriç’e 'sağlam' raporu veren Adli Tıp Kurumu doktorlarından olduğu belirlenmişti. Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç’i 22 Ekim 1989'de muayene eden ve 'sağlam' raporu veren Adli Tıp Uzmanı Mehmet Nuri Aydın, Ankara Tabip Odası aracılığıyla 1990 senesinde 9 ay süreyle meslekten alınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal