Suikast Sonrası İran Karıştı

İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin suikast sonucunda öldürülmesinden sonra İran'da faaliyet gösteren Muhafazakar İstikrar Partisi Milletvekili Ali Hazeryan, hükümeti ve Ruhani'yi casusluk suçladı.

30.11.2020-19:00 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-00:19) Suikast Sonrası İran Karıştı

Geçtiğimiz günlerde İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin Tahran yolunda suikast sonucunda öldürülmesinden sonra İran'da faaliyet gösteren Muhafazakar İstikrar Partisi Milletvekili Ali Hazeryan, Mecliste yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve hükümet üyelerinin "casus" olduğunu iddia ederek, hapse atılmasını istedi.

İran resmi ajansı konumunda bulunan IRNA'nın provokatif bir dil kullanarak verdiği haberde, Milletvekili Hazeryan'ın mecliste yaptığı konuşma yayınından sonra Ruhani'ye ve hükümet üyelerine hakaret ettiği ve casuslukla suçladığı öne sürüldü.

'MİLLETVEKİLİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI'

İran'ın uzun bir süredir nükleer çalışmaları yürüttüğü bilinirken söz konusu Milletvekili Hazeryan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) müfettişlerinin ülkedeki nükleer tesislerdeki denetimlerinin sınırlandırılmasını öngören Nükleer Silahların Yayılımının Önlenmesi Anlaşması'nın Koruma Tedbirleri Anlaşması'na Ek Protokol'ünden çıkıldıktan sonra gidilmesini istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal