Sualtı Savunma Grup Komutanlığı, Harekat Bölgesinde Faaliyette!

Barış Pınarı Harekâtı sürerken, araziye Türk Deniz Kuvvetlerinin en seçkin birliklerinden olan, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'na (SAS) bağlı timler de dahil oldu.

07.11.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-12:55)

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Barış Pınarı Harekâtı alanında arama-tarama ve temizlik faaliyetleri aralıksız sürerken, araziye Türk Deniz Kuvvetlerinin en seçkin birliklerinden olan, denizde olduğu kadar karada da önemli faaliyetlere imza atan Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'na (SAS) bağlı timler de indi.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, Tel Abyad ve Resulayn'da her birinde dört personel bulunan 4 SAS timinin görev yaptığı bilgisini aktardı.

KARADA, DENİZDE ZOR GÖREV

Gönüllü subay ve astsubaylar içinden zorlu eğitimlerde başarı sağlayanlardan oluşan Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) komandoları, her türlü sabotaj, patlayıcı madde ve imha edilmesi, amfibi harekât ile denizde ve karada düşman unsurlarına müdahale ve tuzaklamada çalışıyor.

Sıradan bir mühimmattan en karmaşık bubi tuzaklarına kadar bütün patlayıcıları uzmanı olan SAS komandoları, görevleri sonlanana dek suda kalabilme becerilerinin yanı sıra hayati risk taşıyan bölge ve harekâtlarda en kısa sürede doğru kararı alıp uygulayan timler arasında bulunuyor.

11 UÇAK BOMBASINA İMHA

2015'in son döneminde terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da şehir yapılanmasına karşı operasyonlarda da çok önemli görevler üstlenerek teröre ağır darbe vuran SAS'lar, yeniden sahada. SAS'lar Barış Pınarı harekât alanında meskun mahal bölgelerindeki zorlu bubi tuzaklarını imhada da görev almaya başladı. Bu kapsamda SAS timleri Tel Abyad'da, PKK/YPG'li teröristlerce el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılmak üzere toplanmış 11 adet patlamamış eski uçak mühimmatını etkisiz hale getirdi.

BİR GÜNDE 30 BİN DÖNÜŞ

Terör örgütü PKK/YPG'nin denetimi altında olduğu dönemde bölgeden ayrılmak zorunda kalan sivillerin eve dönüşü de sürüyor. Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa önceki gün öğle saatlerinde, terör örgütü PKK/ YPG'nin uygulama ve baskılarıyla Resulayn'daki yurtlarindan zorla gönderilen 30 bin sivilin evlerine geri dönüş yaptığını bildirdi.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal