Srebrenitsa Annelerinden Diyarbakır Annelerine Destek

Çocukları soykırımda katledilen Srebrenitsa anneleri, Diyarbakır annelerinin HDP önünde başlattığı oturma eylemine destek ziyaretinde bulundu.

16.10.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-13:45)

Çocukları soykırımda öldürülen Srebrenitsa anneleri, Diyarbakır annelerinin HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemine destek ziyareti gerçekleştirdi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Bosna-Hersek'in Srebrenitsa şehrinde 11 Temmuz 1995'teki soykırımda çocukları şehit edilen annelerin kurduğu Srebrenitsa Anneleri Derneği'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarından kadınlar, anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Duygulu anların yaşandığı ve annelerin birbirine sarılarak ağladığı ziyarette, Srebrenitsa çiçeği olarak adlandırılan çiçek motifli rozeti annelere hediye edildi.

"AYNI ACILARI PAYLAŞIYORUM"

Foça Savaş Kurbanları Derneği Başkanı Mithedo Oruli de "Savaş sırasında siz bizim yanımıza geldiniz. O yüzden biz de bugün buradayız." diyerek, annelerin mücadelesine destek verdiklerini aktardı.

Annelerin dertlerinin en kısa zamanda çözülmesini umduğunu anlatan Oruli, şu ifadeleri kullandı:

"Ben de bir anneyim ve savaşta yakınlarımı kaybettim. O yüzden aynı acıları paylaşıyorum. Cennet kadınların ayaklarının altındadır. Değerli anneler her zaman yanınızda olacağız. Umarım çocuklarınız geri döner. Herkes bizi duysun istiyorum. Artık terörü durdurmak ve teröre 'hayır' diyorum."

Annelerden Zehta Turic de Bosna Hersek'ten geldiğini ve terörü durdurmak istediklerini anlattı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal