Sosyal Medyadan Terör Propagandası Yapan 11Kişi Gözaltına Alındı

Adana'da sosyal medyada terör propagandası yaptığı öne sürülen 1'i kadın 1'i Seyhan Belediyesi çalışanı olduğu iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.

18.04.2019-10:14 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-10:10) Sosyal Medyadan Terör Propagandası Yapan 11Kişi Gözaltına Alındı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütleri DHKP-C, THKP-C, TKP/ML, TKİP, DKO/BÖG ile bağlantılı oldukları belirtilen 12 kişinin sosyal medyada bu örgütlerin propagandasını yaptığını tespit etti. Bunun üzerine zanlıları sosyal medyadan takibe başlayan polis delilleri topladıktan sonra 17 Nisan günü operasyon için harekete geçti.

Şafak vakti yapılan operasyonlarda 1'i kadın 11 şüpheli yakalandı. Zanlılardan A.A.'nın Seyhan Belediyesinde çalıştığı, Y.E. isimli şahsın ise Çukurova Belediyesinden emekli olduğu iddia edildi. Ayrıca gözaltına alınan Nezir K.'nin ise bir sür önce Suriye'ye giderek burada bölücü terör örgütü YPG saflarında savaştığı iddia edildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili 1 kişinin yakalanmasına çalışıldığı duyuruldu.  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal