Soros ve Osman Kavala'nın Kurucusu Olduğu Açık Toplum Vakfı Kapanıyor

George Soros ve Osman Kavala'nın kurucuları arasında olduğu Açık Toplum Vakfı varlığına son vermek için mahkemeye başvurma kararı aldı.

26.11.2018-16:18 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-16:11) Soros ve Osman Kavala'nın Kurucusu Olduğu Açık Toplum Vakfı Kapanıyor

Açık Toplum Vakfı, faaliyetlerine son verilmesi ve hukuki varlığının dağıtılması için mahkemeye başvurulacağını duyurdu. Milyarder işadamı George Soros’un kurucusu olduğu vakfın kurucuları içinde Gezi Parkı olaylarının finansörü olduğu sebebi ile tutuklu olan Osman Kavala da var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdiği konuşmada, "Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir şahıs şuan içeride. Onun arkasında ünlü Macar yahudisi Soros...Bu adam dünyada halkları parçalamakla adam vazifelendiren parası bol biri" sözlerini kullanmıştı.

Açık Toplum Vakfı, eylemlerine son verilmesi ve hukuki varlığının dağıtılması için mahkemeye başvurulacağını duyurdu. Vakıftan yayınlanan açıklamada, 2008 senesinde kurulan vakfın tüm faaliyetlerini Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun yaptığı, faaliyetlerin, İçişleri Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenli denetlendiği bildirildi.

Bugün gelinen aşamada Açık Toplum Vakfı Yönetim Kurulu'nun, Vakıf Senedi'nin 16. maddesi gereğince, Mütevelli Heyeti'ne, vakfın bütün faaliyetlerini bitirmeyi teklif ettiği bildirilen açıklamada, Vakıf Senedi'nde, "Vakfın devamında fayda olmayacağı anlaşılır veya vakfın amaç ve hizmet meselelerinin gerçekleştirilmesinin olanaksız hale geldiği kanısına ulaşılırsa, vakfın dağılmasına karar verilir." denildiği anımsatıldı.

Açıklamada, Mütevelli Heyeti'nin "son dönemde vakıf hakkında basında gezen asılsız iddia ve ölçüsüz spekülasyonların yoğunlaşmasının, vakfın eylemlerini devam ettirmeyi olanaksız kıldığı" düşüncesiyle bu teklifi kabul ettiği belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal