Sonunda Bulundu! Kanser Hücresini Bitiriyor !

Balıkesir'de Faruk Durukan tarafından 20 milyon dolar harcanarak geliştirilen özel bir teknikle bazı taşların suyu çıkarılıyor. Bu suyla karşılaşan kanser hücreleri ise intihar ediyor.

17.09.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-09:19)

Edremit'te faaliyet gösteren AR-GE firması sahibi Faruk Durukan tarafından 20 yıl önce başlayan ve 5 yıl süren çalışmalarla taştan su çıkarılması sağlanırken, farklı alanlarda etkileri test edilen taş suyu yangınlara karşı önleyici madde olarak da gündeme gelmişti.

MİKROPLARI ÖLDÜRÜYOR

Balıkesir Üniversitesi tarafından kuvvetli bir 'antioksidan' özelliği olduğu tescillenen taş suyu, 1,5 ton lağım suyuna 6 litre karıştırılarak içerisindeki mikropları öldürecek güce sahip.

HALKA ARZ EDİLEBİLECEK

Antioksidan özelliğinin ortaya çıkmasının ardından, kanser hastalığı üzerinde etkileri araştırılmaya başlandı. Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayhancı, taş suyunun akciğer ve prostat kanseri hücrelerini önleyici etkisi olduğunu tespit ettiklerini belirterek, gerekli kaynaklar sağlandığı takdirde 1-2 yıllık bir çalışmayla ürünün halka arz edilebileceğini söyledi.

En Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal