Yunanistan Türkiye'ye Meydan Okudu

Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükselten Yunanistan'ın Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, Kıbrıs Rum Yönetimi ziyareti öncesinde Türkiye'ye meydan okudu.

20.09.2020-17:16 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-17:21) Yunanistan Türkiye'ye Meydan Okudu

Türkiye'yi diplomatik yalanla KKTC'de işgalci olarak duyuran Sakelaropulu, 'Türkiye'nin herhangi bir meydan okumasını göğüslemeye ve cevap vermeye her an hazırız' diye konuştu.

Fransa ile Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı yeni tehditler art arda sıralanırken Güney Kıbrıs'ı ziyaret etmek için hazırlık yapan Yunan Cumhurbaşkanı Katerine Sakelaropulu tekrar çizgiyi aştı.

Türkiye'yi diplomatik yalanla KKTC'de işgalci olarak duyuran Sakelaropulu, 'Türkiye buna son vermeli. Kapsamlı çözüm böyle sağlanır' diye konuştu.

Daima Türkiye'yi hedef alan Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, şu ifadeleri kullandı:

'Türkiye'nin tavrı Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerin egemenliklerine ve egemenlik haklarına yönelmekle kalmayıp bölgedeki barış ve güvenliği de tehdit ediyor.'

Yunanistan'ın tahriklerini görmezden gelen Skelaropulu, 'Türkiye ile diplomasi yolunu izliyoruz. Ve iyi komşuluk ilişkilerine mutlak saygı duyuyoruz. Ancak Türkiye'nin herhangi bir meydan okumasını göğüslemeye ve cevap vermeye her an hazırız' ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs'a üç günlük ziyarette yapmak için gelecek gün Güney Kıbrıs'a gidecek olan Sakelaropulu, Rum Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Sakelaropulu, küstah açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

'Ada'daki Türk işgaline (sözde) son verilmesi ve Kıbrıs sorununun, herkes için bağlayıcı ve mümkün olan tek zeminde; BM'nin ilgili kararları ve Avrupa müktesebatının 'Kıbrıs Cumhuriyeti' hükümranlığının tamamında uygulanması zemininde kapsamlı çözüm bulunması maksadıyla müzakerelerin BM çerçevesinde yeniden başlamasını başarmak için Kıbrıs siyasi liderliğiyle sürekli iş birliği içerisindeyiz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal