Son Dakika: Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 25 FETÖ Zanlısı Hakkında Gözaltı

FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanması" soruşturmasında, aralarında eski albayların da bulunduğu 25 zanlı hakkında savcılıktan gözaltı kararı verildi.

30.04.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-11:04) Son Dakika: Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 25 FETÖ Zanlısı Hakkında Gözaltı

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) "Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanması" soruşturmasında, aralarında eski albayların da yer aldığı 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara merkezli 12 vilayette, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) "Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanması"na yönelik soruşturma dahilinde haklarında gözaltı kararı verilen 25 zanlıdan 15'i emniyet güçleri tarafından yakalandı.

AA muhabirinin ulaştığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Hava Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altındaki FETÖ üyesi askerlere karşı soruşturma dahilinde telefonlarına ByLock yükledikleri, deşifre olmamak için kontörlü ve ankesörlü telefonlar kullandıkları belirlenen 5'i albay, 5'i yarbay 13'ü binbaşı ve 2'si yüzbaşı olmak üzere 25 kişi hakkında gözaltı emri çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri Ankara, İzmir, Denizli, İstanbul, Çanakkale, Osmaniye, Sakarya, Diyarbakır, Konya, Eskişehir, Balıkesir ve Kayseri'de gerçekleştirilen müşterek operasyonlarda zanlılardan 15'i gözaltına alındı.

FETÖ ile irtibatları belirlenen ve haklarında idari işlem yürütülen zanlılardan 11'inin pilot, 11'inin KHK ile ihraç, 2'sinin ise emekli edilen eski TSK mensubu oldukları, 12'sinin de geçici olarak görevden uzaklaştırıldıkları bilgisine ulaşıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal