Türkiye'den 3 Yeni NAVTEX!

Türkiye, Ege'deki Sakız, Sisam, Limni, Semadirek, Ahikerya ve Batnoz adalarına askeri sevkiyat yapılmasına karşı üç yeni NAVTEX yayınladı.

24.11.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 24.11.2020-18:01) Türkiye'den 3 Yeni NAVTEX!

Türkiye, Ege'deki Sakız, Semadirek, Ahikerya, Limni ve Batnoz adalarının 1923 Lozan Barış Antlaşması ile Paris Antlaşması ile düzenlenen gayri askeri statünün ihlaliyle ilgili üç yeni NAVTEX yayınladı.

Yunanistan, tansiyonun düşürülmesine yönelik diyalog gayretlerine rağmen uluslararası hukuk ve anlaşmalara uygunsuz hamlelerine devam ediyor.

Atina idaresi Ege Denizi'ndeki Sisam, Sakız,Semadirek, Ahikerya, Limni ve Batnoz adalarına askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

3 AYRI YENİ NAVTEX

Seyir Hidrografi ile Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, Ahikerya ile Batnoz adalarının 1923 Lozan Barış Antlaşması ile 1947 Paris Antlaşması ile düzenlenen gayri askeri statüsünün bozulduğu kaydedildi.

Öteki NAVTEX bildirisinde ise Semadirek ile Limni adalarının 1923 Lozan Barış Antlaşması ile beraber düzenlenen gayri askeri pozisyonunun dışına çıkıldığı aktarıldı.

Tekrar İzmir istasyonu aracılığıyla yayınlanan son NAVTEX bildirisinde de Sakız ve Sisam adalarının 1923 Lozan Barış Antlaşması ile düzenlenen gayri askeri pozisyonunun ihlal edildiğinin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal