Menemen Belediye Başkanı Görevden Alındı

İçişleri Bakanlığı, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy geçici önlem kararı ile vazifeden alındığını bildirdi.

24.11.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-15:48) Menemen Belediye Başkanı Görevden Alındı

İzmir'in Menemen ilçesinin Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'' Bakanlığımız Mülkiye Başmüfettişlerince yürütülen soruşturmalar ile Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca “zimmet suçu” kapsamında yürütülen 2020/ 7447 sayılı soruşturmanın devam etmesi ve adı geçenin bu dosya kapsamında Menemen Sulh Ceza Hakimliğinin 2020/392 sorgu sayılı kararıyla tutuklanması üzerine, Anayasanın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5389 sayılı Belediye Kanunun 47’nci maddesi gereğince İzmir ili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy geçici tedbir kararı olarak Bakanlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

NELER OLMUŞTU?

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI SERDAR AKSOY

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma çerçevesinde yakalanan Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı.

Serdar Aksoy ile ilgili partisine gelen şikayetlerin ardından soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen üç milletvekili, CHP'li Aksoy ile alakalı rapor hazırlamıştı.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddialarına ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Yakalama kararı alınan 29 zanlıdan Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da içlerinde olduğu 27 şüpheli, 20 Kasım tarihinde gözaltına alınmıştı.

CHP'DEN İHRACI İSTENMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım tarihinde Serdar Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" talebiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna göndermişti.

Aksoy da 18 Kasım tarihinde partisinden istifa ettiğini, vazifesine de devam edeceğini bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal