Türk Askerinin Azerbaycan'daki Görev Süresini MSB Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan tezkeresi ile alakalı açıklamada bulundu. Bakan tarafından yapılan açıklamada, "Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği faaliyetlerde 1 yıl süre ile görev yapacaktır" ifadeleri kullanıldı.

22.11.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 22.11.2020-12:37) Türk Askerinin Azerbaycan'daki Görev Süresini MSB Açıkladı
MSB, Azerbaycan tezkeresi ile alakalı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan Açıklamada, "Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği faaliyetlerde 1 yıl süre ile görev yapacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında, MSB Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop aracılığıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Aktop, Bakanlığın bütün birlik ve kurumlarının, ülkenin egemenlik ve bağımsızlığını muhafaza etmek, kutsal vatan topraklarını, Doğu Akdeniz'i semaları ile 83 milyon vatandaşın güvenliğini temin etmek ve bölge ve dünya barışına destek olmak için her türlü çabayı sarf ettiğini belirtti.

"Son bir ayda 8'i büyük, 23'ü orta çaplı olmak üzere toplam 31 operasyon icra edilmiş, 80 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullanan Aktop, Irak'ın kuzey bölgesinde PKK'ya gösterilen karşı mücadelenin Hakurk ile Haftanin bölgelerinde Pençe harekatları ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.

İlk olarak Pençe-Kartal, sonrasında Pençe-Kaplan Harekatı ile bölgede senelerce teröristler aracılığıyla kullanılan büyük bir alanda denetim sağlandığını ve terör örgütüne oldukça ağır darbeler vurulduğunu belirten Aktop, ifadelerine şu sözlerle dem etti:

"Pençe operasyonlarında bugüne kadar toplam 348 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlar neticesinde güvenlik güçlerine teslim olan ve örgütten kaçan teröristlerin sayısında artış olduğu görülmektedir. Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. Diğer yandan, Irak Merkezi Yönetimi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında 9 Ekim'de imzalanan ve PKK'nın Sincar'daki varlığını sonlandırmayı amaçlayan anlaşma bölgedeki huzur ve istikrarın tesisi açısından önem arz etmektedir."

Aktop, sınır güvenliğinin temin edilmesi, teröristle mücadelede etkinliğin artırılması için hudutlarda teknolojik araçlarla desteklenmiş fiziki güvenlik sistemlerinin sağlandığını, sınır birliklerinin olanak ve yeteneklerinin daima iyileştirilerek hudut güvenliğinde etkin önlemler alındığını hatırlattı.

İllegal sınır geçiş girişiminde bulunan 9 bin 122 kişinin yakalandığına işaret edildiğine Aktop, 46 bin 8 kişinin sınırı geçmeden engellendiğini, bunların içerisinde 41 terör örgütü mensubunun olduğunu söyledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal