Son Dakika: Bekir Bozdağ: Bugün Tarihe 'Kanlı Pazartesi' Olarak Geçecektir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

14.05.2018-21:53 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-22:09) Son Dakika: Bekir Bozdağ: Bugün Tarihe 'Kanlı Pazartesi' Olarak Geçecektir

 

'BUGÜN TARİHE KANLI PAZARTESİ OLARAK GEÇECEKTİR'

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Bugün tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. Müslümanlar ve İslam ülkeleri bakımından kara bir pazartesi olarak tarihe geçecektir’’ ifadeleri kulandu.

'KUDÜS, FİLİSTİN DEVLETİNİN BAŞKENTİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Kudüs'ün tarihi akdi ve manevi statüsü asla değişmeyecektir. Kudüs, kadimden beri olduğu gibi bundan sonra da bağımsız Filistin devletinin başkenti olmaya devam edecektir. Biz, Filistin davasının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmaz bir savunucusu olmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın gündeme ilişkin açıklamaları şu şekilde devam etti:

"Kudüs'ün statüsü, tarihi, manevi, ahdi statüsü uluslararası toplumun teminatı altındadır. Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ve uluslararası anlaşmaların, hukukun teminatı altındadır. Bugün bütün bu teminatlar maalesef çiğnenmiştir, hem de bu teminatların altında imzası olan ABD tarafından çiğnenmiştir. Türkiye olarak biz atılan bu adımı yok kabul ediyoruz. Terörist İsrail devleti ve bu terörist devleti koruyup kollayan ABD ve ona destek olanlar Kudüs'ü terk etmek zorunda kalacaklardır."

'BM GÜVENLİK KONSEYİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİDİR'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Bekir Bozdağ, "BM Güvenlik Konseyi derhal harekete geçmelidir. Türkiye, bu anlamda Kuveyt ve Filistin'in yaptığı çağrılara olumlu yaklaşmaktadır. Bu çağrıların olumlu bir neticeye dönüşmesini desteklemektedir. İslam ülkeleri de atılan bu haksız adım karşısında yekvücut olmalı, birlikte hareket etmelidir" diye konuştu.

AF KONUSU

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gazetecilerden gelen af sorusu üzerine, "Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir’’ cevabı verdi.

'ABD BİR KEZ DAHA YALNIZ KALMIŞTIR'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "ABD bir kez daha yalnız kalmıştır. ABD, bölgedeki barış konusunda arabuluculuk vasfını kaybetmiştir’’ diyerek ABD’ye yüklendi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bugünkü katliamların asli sorumlusu hiç şüphesiz İsrail devletidir ama İsrail kadar bu katliamlardan sorumlu olan diğer bir ülke ABD'dir, ABD yönetimidir’’ şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal