Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Son Aşamaya Gelindi PKK Oradan Geri Çekiliyor

Zeytin Dalı Operasyonu ile kararlılığını gösteren Türkiye ile ABD arasında Münbiç pazarlıkları devam ediyor. Washington Ankara arası hatta görüşmelerde son aşamaya gelindiği aktarılırken, terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD/ YPG’nin temmuz ayında Münbiç’ten çekilmesi hedefleniyor

08.05.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-12:20) Son Aşamaya Gelindi PKK Oradan Geri Çekiliyor

Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın hemen sonrasında gözler Münbiç’e çevrildi. Ankara, Afrin’in ardından ilk hedefin Münbiç olacağını defalarca söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen değişim nedeniyle 4 aşamalı görüşme sürecinin ilk iki aşaması gerçekleşmesine rağmen diplomasi trafiği yarım kalmıştı. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri’ndeki belirsizliğin ortadan kalkması ile görüşmelerin yeniden başladığı öğrenildi.

MÜNBİÇ MESAİSİ KALDIĞI YERDEN

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı koltuğuna Mike Pompeo’nun oturması ile Münbiç mesaisine görüşmelerin ikinci aşaması itibariyle devam edeceği belirtildi. Siyasi kaynaklar, Amerika Birleşik Devletleri’nin düşüncesinin Rusya’nın bölgede egemen güç gösterisi yaptığı bir ortamda Türkiye ile karşı karşıya gelinmesinin arzu edilmediğini ifade etti.

TEMMUZDA ÇEKİLME PLANLANIYOR

Amerika Birleşik Devletleri ile Münbiç diplomasi trafiğinin ikinci ve üçüncü aşamasının tamamlandığını ifade eden Amerika Birleşik Devletleri’ne ait diplomatik kaynaklar, haziran ayında şartların olgunlaşması halinde yapılacak son görüşmenin sornasında, temmuz ayının ilk haftasında terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG’nin Münbiç’ten çekilmesinin planlandığını ifade ediyor. Fakat Ankara, Amerika Birleşik Devletleri’nin bir oyalama politikasına girme ihtimaline karşı bu takvimi öne çekmesini istediği belirtiliyor.

YEREL YÖNETİM OLUŞTURULACAK

Diplomatik kaynaklar, Türkiye, Münbiç’in terör örgütlerinden arındırılmasını takip eden zamanlarda kentte asayiş ve yönetim zafiyeti oluşmaması amacı ile yerel yönetim ve kent meclisi oluşturulması gerektiğini ve bunun planlandığı ifade ediliyor. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;