Son Anket Sonuçları Açıklandı! AK Parti'nin Oy Oranı Yüzde Kaç

AK Parti, 24 Haziran genel seçimleri için yürütecekleri kampanya stratejisinde yer alacak söylemleri ve atılacak adımları kararlaştırdı. Hemen ardından yapılan ilk ankete göre ise çok şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıkıyor.

17.05.2018-19:13 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-23:08)

AK Parti seçim stratejisi ekibi, 24 Haziran genel seçimleri için yürütecekleri kampanya stratejisinde üretilecek söylemleri ve atılacak adımları kararlaştırdı.

ANA HEDEF MECLİS ÇOĞUNLUĞU

21 Mayıs günü belli olacak milletvekili adaylarının tanıtımının gerçekleştirileceği 25 Mayıs gününden sonra sahaya inecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Partililerin temel hedefi, yeni hükûmet sisteminin sistemin bütünlüğüne zarar gelmemesi için, TBMM'de çoğunluğu sağlamak olacak.

"Erdoğan'a oy veririz, ama AK Parti'ye vermeyiz" tarzında bir algının oluşmaması için televizyon kanallarında, meydanlarda ve gazete ilanlarında AK Parti'nin Meclis'teki çoğunluğunun çok kritik bir ehemmiyete sahip olduğunun altı çizilecek ve yeni sistemde 'Güçlü yürütme için güçlü yasama şart' şiarı aktif olarak kullanılacak.

AF TARTIŞMALARINDAN UZAK DURULACAK

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme bomba gibi düşürdüğü 'kader mahkûmlarına af' önerisine soğuk bakan AK Parti yönetimi, bu hususta yapılacak polemiklerden de uzak durma kararı aldı ve milletvekillerine "Af konusunu gündemden çıkarın" ikazı yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OY ORANI İTTİFAKIN ÖNÜNDE

AK Parti’nin son yaptırdığı anketlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu yüzde 54 iken milletvekilleri seçimlerinde ise AK Parti'nin yüzde 44 olarak ortaya çıktı.

 Cumhur İttifakı'nın seçmenden aldığı oy oranında yüzde 51 olduğu açıklandı.

AK Parti kadroları, çıkan neticelere göre yapılan simülasyonlarda Cumhur İttifak'ının milletvekili dağılımında Meclis çoğunluğuna ulaştığını, fakat  'sınırda' kalmak gibi bir durumun yaşanmaması için seçim stratejisinin büyük bölümünün yüzde 18 civarındaki henüz karar verememiş kitleyi AK Parti'nin yanına çekmeye dönük adımlardan oluşacağı ifade edildi.

AK Parti kaynakları, anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçmenden alacağı oyla alakalı 'Nasılsa bir problem yok' zihniyetinden yola çıkarak teşkilatların rehavete kapılmaması için de önlem alınacağını ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal