Gümüşhane'de Koronavirüs Sebebiyle Sigara İçmek Yasaklandı

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında sokakta sigara içmek yasaklandı.

16.09.2020-15:34 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-16:10) Gümüşhane'de Koronavirüs Sebebiyle Sigara İçmek Yasaklandı
Gümüşhane'de, koronavirüs önlemleri çerçevesinde işlek cadde ve sokaklarda 18 Eylül tarihinden itibaren sigara içilmesine yasak getirildi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında bir araya gelen İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu, şehirde pandeminin önlenmesi için yapılan faaliyetleri değerlendirdi.

Şehirde yapılan faaliyetlere ek önlemlerin değerlendirildiği toplantıda, caddelerde sigara dumanının üflenmesi sebebiyle başka vatandaşlara salgının bulaşma ihtimalinin artması sebebiyle şehir merkezinde, vatandaşların yoğun bir şekilde kullandığı yerlerle ilgili yeni kararlar verildi.

Kararlar çerçevesinde, Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ve Zafer Meydanı'nda kahvehane ile çay ocaklarının önlerindeki sigara içilen açık alanlar dahil koronavirüs pandemisini önlemek, bulaşmayı hafifletmek, maskelerin düzgün şekilde kullanılmasını temin etmek için 18 Eylül tarihinden itibaren pandemi dönemi boyunca sigara içmenin, kahvehane, kıraathane ve çay ocakları benzeri iş yerleri dışına (kaldırım, yol, boş alan vb.) oturmak için masa, tabure, sehpa, sandalye koyulmasının, çay ve benzerlerinin servisinin yapılmasının yasaklanmasına karar verildi.

Kararlara uygunsuz hareket eden şahıslara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal