Sokakta Sigara İçme Yasağı Hangi İllerde Var?

Koronavirüs salgını nedeniyle yasaklar gelmeye devam ediyor. Sokakta sigara içme yasağı birçok ilde uygulanmaya başlandı. Alınan yeni kararların ardından vatandaş 'Sokakta sigara yasağı hangi illerde var?' soruları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

01.10.2020-17:32 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-17:30) Sokakta Sigara İçme Yasağı Hangi İllerde Var?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok önlem alınmaya devam ediliyor. Toplu etkinliklere gelen yasakların ardından dışarıda sigara içmek de yasaklandı. İllere gelen sokakta sigara içme yasağının ardından vatandaş 'Sokakta sigara yasağı hangi illerde var?' konusunda araştırmalara başladı.

SİGARA YASAĞI OLAN İLLER HANGİSİ?

KÜTAHYA

Kütahya’nın Emet ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında sokaklarda sigara içme yasağı getirildi.

Emet Kaymakamlığınca yapılan açıklamada, ‘İlçemiz girişinde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü önünden başlayarak, Hükümet Caddesi, Zafer Meydanı, Kaynarca Caddesi, Gezne Caddesinin başlangıcından Kasap Pınarı Caddesinin birleştiği alan, ilaveten Zafer Meydanından Ali Uçar Sokak, Yukarı Pazar Yeri, Küçük Çarşı Sokak, Çarşı Camii civarı, Porsuk Ahmet Caddesi ve balık pazarı güzergahında sigara içilmesi yasaklanmıştır. Ayrıca saat 12.00 ile 19.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşların yukarıda adı geçen cadde ve sokaklara girmemelerine karar verilmiştir’ ifadelerine yer verildi.

GİRESUN

Giresun İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 22 Eylül'de Vali Enver Ünlü liderliğinde bir araya geldi. Burada il geneli için yeni önlemler alan meclis, alınan kararları açıkladı.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

''Giresun'daki tüm kamu kurumlarında, mesai başlangıç ve bitişlerinin toplu taşıma ve diğer ulaşım araçlarında yoğunluğa yol açmaması için 08.00-16.30 ve 08.30-17.00 şeklinde düzenlenmesi için gerekli çalışmaların yapılarak hayata geçirilmesine karar verilen toplantıda, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların, çarşı, pazar yeri, AVM, sosyal mesafenin korunmasında zorluk yaşanan çay ocağı gibi işletmeler ile vatandaşlar tarafından yoğun kullanılan Gazi, Fatih, Alpaslan caddelerine 07.00-10.00 ile 16.00-19.00 saatlerinde girişlerinin kısıtlanması, Gazi, Fatih ve Alpaslan caddelerinde işletmesi bulunan veya burada çalışan 65 yaş üstü vatandaşların muaf tutulması kararlaştırıldı." İfade edildi.

Söz konusu toplantıda ayrıca, Giresun genelinde cadde, sokak, park ve bunun gibi kamuya açık alanlarda maske kullanımını göz ardı etmenin bulaşma riskini artırdığından yürüyüş esnasında sigara içmek yasaklandı.

Söz konusu kararların ihlal edildiği halde Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesine dayanarak para cezası kesileceği bildirildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında bir araya gelen İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu, şehirde pandeminin önlenmesi için yapılan faaliyetleri değerlendirdi.

Şehirde yapılan faaliyetlere ek önlemlerin değerlendirildiği toplantıda, caddelerde sigara dumanının üflenmesi sebebiyle başka vatandaşlara salgının bulaşma ihtimalinin artması sebebiyle şehir merkezinde, vatandaşların yoğun bir şekilde kullandığı yerlerle ilgili yeni kararlar verildi.

Kararlar çerçevesinde, Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ve Zafer Meydanı'nda kahvehane ile çay ocaklarının önlerindeki sigara içilen açık alanlar dahil koronavirüs pandemisini önlemek, bulaşmayı hafifletmek, maskelerin düzgün şekilde kullanılmasını temin etmek için 18 Eylül tarihinden itibaren pandemi dönemi boyunca sigara içmenin, kahvehane, kıraathane ve çay ocakları benzeri iş yerleri dışına (kaldırım, yol, boş alan vb.) oturmak için masa, tabure, sehpa, sandalye koyulmasının, çay ve benzerlerinin servisinin yapılmasının yasaklanmasına karar verildi.

Kararlara uygunsuz hareket eden şahıslara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi.

ORDU

Ordu'nun Fatsa ilçesinde de yaya kalabalığının en çok olduğu caddeler ile sahil boyunca sigara içilmesine yasak getirilmişti.

Fatsa Kaymakamlığından gelen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Fatsa'da vatandaşlarımızın yoğun olduğu Sahil Caddesi (Atatürk Parkı, İskele de dahil olarak Fatsa İskelesi ile Çekek Yeri Arası), Plevne Caddesi, Reşadiye Caddesi (Fatsa Askerlik Şubesi ile Yeni Kumru Caddesi'nin Kesiştiği Yol Arası), Pazar Caddesi (Trafiğe Kapalı Alan), Eski Hal Sokak (Trafiğe Kapalı Alan), Meydan Sokak (Cumhuriyet Meydanı ile Kavlan Ağacı Arası), Ahmet Cevat Güvenkaya Caddesi (Dereüstü Caddesi), Hacı Hulusi Baba Caddesi, Yeni Kumru Caddesi ( Cumhuriyet Meydanı ile Beyaz Fırın Arası), İnönü Caddesi (Trafiğe Kapalı Alan), Cumhuriyet Meydanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, ATM önleri, Bolaman Mahallesi, Yalıköy Mahallesi ve ilçemiz merkezinde kurulan Pazar yerlerinde Kovid-19 salgınını önlemek, bulaşmayı azaltmak, kullanılan maskelerin düzgün biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla pandemi dönemi boyunca açık alanlarda sigara içmek yasaklanmıştır.'

KASTAMONU

Kastamonu Valiliği'nden gelen yazılı açıklamada İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Avni Çakır başkanlığında koronavirüs pandemisi ile alakalı alınacak önlemleri değerlendirmek üzere bir araya gelindiği bildirildi. Başta sosyal mesafe kuralı olmak üzere alınan önlemlere yeteri kadar uyulmamasının hastalığın dağılma hızını arttırdığı ve toplum sağlığının tehlikeye sokması sebebiyle bir takım kararların verildiği aktarıldı.

Bu karara göre bütün kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde vatandaşların Hayat Eve Sığar (HES) kodları sorgulanacak ve uygulamanın onayladığı şahıslara izin verilecek. Sorgulama sonucunda karantina veya izolasyonda olması gerektiği ortaya çıkan şahıslar daha önce belirlenen yurtlarda izolasyona alınacak.

Açıklamada aynı zamanda vatandaşın yoğun bir şekilde bulunduğu alanlarda sigara içmenin yasaklandığı ifade ederek, 'Halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, parklar, sıraya girilmesi gereken yerler (banka, PTT, noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM’ler, fatura ödeme yerleri vb.) ile semt pazarlarında pazarcı esnafı ve ürün satışı yapan köylüler haricinde sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verilmiştir' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal