Sokak Köpeklerinden Kaçan Çocuk Kazada Hayatını Kaybetti

İzmir'in Bergama ilçesinde, Halilcan Gürgen (14), bisikletiyle dolaşırken kendisine doğru koşan sokak köpeklerinden kaçmaya çalışırken park halindeki kamyonete çarparak, hayatını kaybetti.

29.09.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-13:26)
Anne Farika Gürgen (46), 'Belediye küpesini takıp salıyor sokağa. Herkes şikayet ediyordu. Olan benim evladıma oldu. Başka çocuklar gitmesin' diye konuştu.

Bergama ilçesinde ikamet eden Farika ile İsmail Gürgen çiftinin 2 çocuğundan Halilcan Gürgen, 20 Eylül Pazar günü bisikletiyle dolaşırken kendisine saldıran sokak köpeklerinden kaçmaya çalışırken park halinde duran kamyonete çarparak, hayatını kaybetti.

Evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan anne Farika Gürgen, ' 'Halilcan, olayın yaşandığı gün, 'Anne, dışarı çıkıp bisiklet sürmek istiyorum' dedi. Evin yakınında 3 köpek bacağına yapışmış. Bana arkadaşı anlattı. Tek eliyle bisikleti sürerken okulun önünde başka bir köpek de önüne çıkmış. Korkup, park halindeki kamyonete çarpmış. Çevredekiler, ambulans çağırmış. Bergama Devlet Hastanesi'ne götürmüşler. Oğlumu, sedyede yatarken hastanede gördüm. Film çektiler, MR çekildi. Başı şişmişti. Ağzından burnundan kan geliyordu' ' ifadeleriyle yaşadıklarını anlattı.

Yaşadıkları sokakta pek çok sokak köpeğinin olduğunu dile getiren Gürgen, sayılarının her geçen gün arttığını ve vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi.

Evladı Halilcan'ın da sokak hayvanlarından şikayet ettiğini dile getiren acılı anne Farika Gürgen şu ifadeleri kullandı:

'Burada sokak köpekleri çok oluyor. Her gün 7- 8 köpek görüyorum. Hatta oğlum 'Anne, bıktım artık bu köpeklerden. Belediyeye söyleyelim bunları toplasın' diyordu. Hatta köpeğin birinin kendisine musallat olduğunu ve ondan kurtulmak istediğini anlatıyordu. Bazen ben de pazar dönüşü sinsice peşime takılmasından rahatsız oluyordum. Belediye küpesini takıp, salıyor sokağa. Herkes şikayet ediyordu. Olan benim evladıma oldu. Başka çocuklar gitmesin. Bütün arkadaşları, gelip, benimle ağladı. Başka evlatlara bir şey olmasın.'

'ÇOCUĞUMUZ KÖPEK NEDENİYLE ÖLDÜ'

Halilcan Gürgen'in dayısı Yasin Zengin (53) de hayvanları sevdiklerini fakat kontrol istediklerini dile getirdi. Zengin, şu ifadeleri kullandı:

'Hepimiz hayvanseveriz. Kimse hayvanlara karşı değil. Yetkiliyle konuştum. Sokak köpeklerini toplasalar bile en fazla 15 gün tutabildiklerini söyledi. Ama bizim çocuğumuz köpek nedeniyle öldü. 20 gündür aynı köpek peşindeydi. En azından onu alabilirlerdi. Halilcan hızla inerken pedal da çevirmiş korkusundan'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal