Sokağa Çıkma Yasağı Olan İllerde Ekmek Dağıtımı Başladı

Coronavirüs kapsamında 31 ilde hafta sonu için sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasak sonrası evlere ekmek dağıtılacağı belirtildi. Vatandaşlara ekmek dağıtılmaya başlandı.

11.04.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-13:39)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan ve 1 aydır ülkemizde de etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle tedbirler alınmaya devam ediliyor. Dün gece alınan karar kapsamında 31 ilde hafta sonu sokağa çıkmak yasaklandı. Bu kapsamda evlerinden çıkmayan vatandaşlara ekmek dağıtılacağı da belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta ekmek dağıtımına başlandığı belirtildi. Dağıtımların plan kapsamında yapıldığı aktarılırken, bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Başta fırınların kendi araç ve personeli olmak üzere, Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla dağıtım başlamıştır, sorunsuz şekilde ilerlemektedir." denildi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye'de şimdiye kadar 47 bin 29 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı bin 6'ya yükselirken, 2 bin 423 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal