Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?

Gitgide artan koronavirüs vakalarının ardından yapılan son araştırmada insanların sokağa çıkma sınırlaması getirilmesine destek verdiğini gözler önüne serdi.

14.09.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-14:22) Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?

Son zamanlarda artan vakaların ardından sokağa çıkma sınırlamaları tekrar gündeme geldi. Meseleyle alakalı bir araştırma çalışması yapan Ipsos, toplumun % 87 gibi büyük bir kısmının bu karara destek verdiğini gösterdi.

KARŞI ÇIKAN %5

Firmanın araştırmasına göre destek verenlerin büyük kısmını kısıtlamanın şehir bazında değil bütün Türkiye'de yürütülmesi gerektiğini düşünüyor. Kısıtlamaya karşı çıkan kişiler de yalnızca % 5 ile sınırlı kaldı.

% 60 TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI NADİREN KULLANIYOR

Son zamanalrda koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükselişle birlikte bir takım tedbirler tekrar uygulanmaya başladı. Önlemler 1 Haziran tarihindeki normalleşme adımlarıyla gevşetilmişti. Tedbirlerden biri de toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alınmamasının yasaklanmasıydı. Bu ayın başında yapılan araştırmaya katılanların yarısından çoğu (%60) toplu taşıma araçlarını nadiren kullandığını veya hiç tercih etmemeye çalıştığını belirtti. % 40 ise toplu ulaşımı kullanmaya devam ediyor.

ÇOCUĞUNUZU OKULA YOLLAR MISINIZ?

Katılımcılara eğitim-öğretimdeki koronavirüs belirsizliği de soruldu.

Yeni eğitim-öğretim senesi uzaktan eğitim ile 31 Ağustos tarihinde başladı.

Katılımcıların merak ettiği meselelerin başında yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği, kademeli eğitimin nasıl uygulamaya konulacağı gibi meseleler geldi.

Araştırmada ailelere yüz yüze eğitim olması halinde çocuklarını okula yollama konusundaki düşünceleri soruldu. Okul çağındaki her çocuk için verilen 10 cevaptan 6'sı 'Gönderirim' , 2'si 'Göndermem' , öteki iki de 'Okula gönderip göndermeyeceği konusunda kararsızım' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal