Sokağa Çıkma Yasağı İptal Mi Edildi?

Ülkemizde coronavirüsle mücadele nedeniyle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sona mı erdi? Sokağa çıkma yasağı iptal mi edildi? İşte yanıtlar...

05.06.2020-12:30 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-12:20) Sokağa Çıkma Yasağı İptal Mi Edildi?

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı şeklindeki sorusunun yanıtını tüm vatandaşlar merak ediyor. Peki, coronavirüs nedeniyle daha önce uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta sonu olacak mı? Sokağa çıkma yasağı iptal mi edildi? İşte, ayrıntılar...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İPTAL Mİ OLDU?

Daha önce İçişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamalara göre 6 Haziran Cumartesi ve 7 Haziran Pazar günü 14 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı olacağı ifade edilmişti.

Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edildiği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacağının ilan edildiğini belirtti. Ancak Erdoğan, vatandaşlardan aşınan değerlendirmeler neticesinde bu kararın gözden geçirildiğini dile getirdi.

Sokağa çıkma kısıtlaması kararının sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağının anlaşıldığını belirten Erdoğan, 2,5 aylık bir aradan sonra 15 ili kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasını iptal etme kararı aldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında son olarak vatandaşlara maske-mesafe-temizlik kurallarına titizlikle uymaya devam etmelerini rica etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal