Sokağa Çıkma Kısıtlaması!

65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

03.11.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 03.11.2020-15:56) Sokağa Çıkma Kısıtlaması!
Bursa'da, koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma sınırlaması getirildi.

Valilikten gelen açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, pandemiyle mücadelenin genel ilkeleri olan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarının beraberinde alınması gereken tedbirlerin teker teker belirlendiği bildirildi.

Şehirdeki hasta ve temaslı şahıs sayısı, yatan hasta sayıları, ağır hasta, 65 yaş ve üstü hastaların bu kategorideki miktarlarının düzenli periyotlarla izlendiği kaydedilen açıklamada, 'İlimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir.' denildi.

Açıklamada aynı zamanda, karantina altında olan şahısların izleme süresi içerisinde ateş ya da solunum semptomlarının gelişmesi halinde cerrahi maske kullanarak ve fiziki mesafeye riayet ederek hastaneye gidiş ve evlerine dönüşte özel araçlarını kullanabilmelerine karar alındığı bildirildi.

Bu kararlara riayet etmeyenlere para cezası kesilecek.

Verilen kararlara uymayan kişilere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası kesileceği ifade edilen açıklamada, hususu suç teşkil eden davranışlarla ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi çerçevesinde adli işlem yapılacağı belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal