Soğuk Hava Balık Fiyatlarını Düşürdü

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava, balık fiyatlarını da etkiledi. Kar suyunun balıklara iyi geldiğini söyleyen balıkçılar, fiyatların düştüğünü söyledi.

12.01.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-12:47) Soğuk Hava Balık Fiyatlarını Düşürdü

Türkiye'de etkisini hissettiren soğuk hava ve kar yağışı sofraların vazgeçilmezi olan balıkları da etkiledi. Kuvvetli rüzgar ve dalga sebebi ile balıkçılar denize çıkamazken, bu durum balık ücretlerini de etkiledi. Geçen haftaya oranla balık fiyatlarında düşüş olurken balıkçılar, "Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Hamsi almanın tam vakti" sözlerini kullandı.

"FIRTINADAN DOLAYI BALIKÇILAR AÇILAMIYOR"

25 senedir balıkçılıkla uğraşan Kurtça Aydın, fırtınadan sebeple balıkçıların denize çıkamadığını ifade etti. Geçen haftaya oranla bu hafta balığın biraz daha fazla olduğunu söyleyen Aydın, "Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Hamsi kar suyu yediği vakit daha lezzetli ve tatlı olur. Dün 15 liraydı, bugün 12 liraya dek indi. Şu anda insanların yiyeceği balık gıda maddesi ve garibanın yiyeceği olan hamsidir. Şimdi daha da lezzetli. Tava da pişirilirse daha faydalı olur. Geçen hafta hamsi 20 liraya dek çıktı. Şu anda biraz daha düştü. Hava koşulları çok sert, denizde çok dalga var. Biraz hafiflerse fiyatlar daha da düşer" biçiminde konuştu.

"EN FAZLA HAMSİYE RAĞBET VAR"

Geçen sezona oranla bu sezon denizlerde daha fazla balık olduğunu ifade eden Aydın, "Denizde bolluk var. Geçen mevsim az balık vardı. Bu mevsim daha iyi. İnsanlar da rağbet gösteriyor. En çok hamsi, mezgit ve istavrite talep var" diye konuştu.

"KARADENİZ'DE BALIK BOLLUĞU VAR"

25 senedir balıkçılık yapan Hasan Kanca ise Karadeniz'de bu mevsim balık bolluğunun olduğunu ifade ederek, "Başta hamsi olmak üzere tüm balıklarda bolluk var. Şimdi tam hamsi almanın vakti. Deniz suyu soğudu hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. İnsanların yemesini tavsiye ediyoruz. Geçen sezona göre balık denizde 2 kat daha bol" açıklamasını yaptı.

BALIK FİYATLARI

Tezgahlarda, istavrit 7 lira, barbunya 10 lira, mezgit 7 lira, hamsi 12 lira, çinekop 15 lira, palamut 10 lira, levrek 30 lira, çipura 30, somon 22 lira, lüfer 50 liradan satılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal