Soğan Fiyatları Düşmek Bilmiyor

Yaz aylarında bile fiyatı çok yukarılarda olan soğanın fiyatının kışın da düşmeyeceği tahmin ediliyor. Tahminlere göre soğan fiyatı kış aylarında 8-10 lira arasında olacak.

10.11.2018-15:27 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-15:16) Soğan Fiyatları Düşmek Bilmiyor

Yaz aylarında dahi kilo fiyatı 7-8 liradan aşağı inmeyen soğan ücretleri hakkında insanları üzecek haber geldi. Kış aylarında ve özellikle 2019 senesinden itibaren soğan ücretlerinde yükseliş bekleniyor. Peki ya soğan fiyatları niçin yükselecek? Ne kadar zam olacak? Soğan ücretlerine ne zaman zam yapılacak 2019? Soğan ücretlerine ne zaman zam yapılacak 2019? Soğanda çıkan hastalık nedir?

Yemeklerin olmazlarından bir tanesi olan soğanla alakalı gündem olacak bir açıklama geldi. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, soğan ücretlerinin kış mevsiminde iç açıcı olmayacağını ifade etti. Soğanda rekoltenin düşük olması sebebi ile ağustos ve eylül aylarında üreticiden 1,1- 1,2 TL'den alım yapıldığını söyleyen Çandır, soğanın büyük bölümünün çürümesi ve hastalık çıkması sebebi ile ücretlerinin artacağını ifade etti.

Soğan fiyatlarına ne kadar zam gelecek 2019?

Ücretlerin 10 katı zamlanacağını öngördüklerini söyleyen Çandır, “Soğanda çürüme ve kararma ardından ülkemiz çapında yüzde 80 kadar ürün kaybı olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple ocak ayının sonu ve şubat ayında ortasında 8-10 TL'ye soğan yersek tüketici şaşmamalı. İlerleyen günlerde örtü altı imalatın başlamasıyla domates ücretlerinde biraz düşüş bekliyoruz" diye konuştu.

Soğan fiyatlarında son durum ne?

Geride bıraktığımız aylarda stokçuların müdahalesi ile ücretlerin tavan yaptığı soğanı bu defa da hastalık vurdu. Depolarda çürüyen kuru soğanlar nedeni ile ücretler neredeyse ikiye çıktı. 2.5 liradan satılan kuru soğanın ücreti, bugün itibariyle 4 TL’ye dek yükseldi. Tüccarlar ise bakanlığın müdahale etmemesi durumunda ücretlerin daha da artabileceği doğrultusunda uyarıda bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal