Sivas'ta Vali Yaşlı Vatandaşı Yakaladı!

Sivas Valisi Salih Ayhan coronavirüs tedbirleri kapsamında sahaya inerek incelemelerde bulundu. 65 yaş üstü bir vatandaşı sokakta gören vali yaşlı vatandaşın "112'yi arıyorum cevap vermiyor." demesinden sonra 112'yi aradı. Telefonun açılmasının ardından vali vatandaşa "Şimdi sen yakalandın." dedi.

03.04.2020-12:36 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-14:37)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Bu tarihten sonra birçok tedbir alınsa da kısa süre içerisinde yaklaşık olarak 20 bin vatandaşımız salgından etkilendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta alınan kararlar kapsamında yaşlı vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasaklandı. Sivas Valisi Salih Ayhan da bu kapsamda kentte denetlemeye çıktı. Vali Ayhan, yaşlı bir vatandaşla karşılaştı ve onunla iletişim kurdu. Vali, yaşı gereği vatandaşın dışarıya çıkmasının yasak olduğunu tespit ederken, vatandaşa, "Şimdi sen yakalandın." diyerek esprili bir yaklaşımda bulundu ve yaşlı vatandaşı evinde kalması yönünde uyardı. 

Bunun üzerine ise yaşlı vatandaş, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşamadığını söyledi. Vali daha sonra, vatandaşın telefonunu aldı ve 112'yi aradı. İlk çalmada telefon açılınca tebessüm eden Ayhan, araması halinde yaşlı vatandaşın taleplerinin Vefa Sosyal Destek hattına iletilmesi talimatını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal