Sivas'ta HES Kanalı Patladı 6 Kişi Yaralandı

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde HES kanalının patlaması sonucu 2 araç suya kapılırken 6 kişi de kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

29.08.2019-09:30 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-09:30) Sivas'ta HES Kanalı Patladı 6 Kişi Yaralandı

Vali Salih Ayhan, yaptığı açıklamada, HES kanalının patlaması sonucu D-100 kara yolunun su altında kaldığını bildirdi. Patlamanın Koyulhisar'da gerçekleştiğini duyuran Ayhan, "2 araç kurtarıldı, alan taraması yapılıyor. 6 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı." şeklinde konuştu.

Suyun kesildiğini ve kapakların kapatıldığını söyleyen Ayhan, "Su tahliyesi yapılıyor. Kontrol altında ama başka vatandaşımız var mı yok mu ona bakıyoruz." dedi. 

"SESLER VE BAĞIRTILAR GELİYORDU"

Suşehri Belediyesi Arama Kurtarma Derneği Ekip Amiri Yalçın Kırılmaz ise "Olay yerine geldiğimizde aşırı su vardı. Sesler, bağırtılar geliyordu. Sudan geçmek mümkün değildi, çok şiddetliydi. Aracın üzerinde 2 kişi yardım istiyordu. İp yardımıyla karşıya geçerek o kişiyi aldık. Akabinde araç sahibi 2 kişiyi daha suyun götürdüğünü bize bildirdi. Sesli arama yaparak yaklaşık 200 metre sonra yaşlı bir kadının sesini duyduk. Su boğazına kadar gelmişti, üşümüştü. Kadının yaklaşık 15 metre yukarısında 9-10 yaşında bir kız çocuğunu da alarak ambulansa sevkini yaptık." diye konuştu. 

DERE YATAĞINA DÜŞENLER KURTARILDI

Patlama anında kara yolundan geçen İstanbul'dan İran'a seyreden otobüsteki yolculardan İran uyruklu Ahmad Kuçaki de arıza sebebiyle araçlarının durduğu sırada olayın meydana geldiğini, dere yatağında sürüklenen kişileri kurtardıklarını söyledi.

Yaralılar Ensar (35), Nusret (31), Aydanur (15), Nafiye (59) ve Ezgi Kula (9) ile Müslüm Çelik (66), ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesine kaldırıldı.

SİVAS VALİSİ CAN KAYBI YOK DEDİ

Sivas Valisi Salih Ayhan, yaralıları tedavi gördüğü Suşehri Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Ayhan, yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, "Bizi sevindiren kısmı can kaybının olmamasıdır. Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiştir. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi. Yaralılardan Nusret ve Aydanur Kula, Suşehri Devlet Hastanesindeki ilk tedavilerinin ardından Sivas'a sevk edildi.

HES kanalının patladığı bölgedeki çalışmalar sürürken, yolda kontrollü olarak trafik akışı sağlanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal