Sivas'ta 120 Bin Liralık Veresiye Borcu Kapatıldı

Sivas'ta adları açıklanmayan iş insanları, yaklaşık olarak 700 kişinin veresiye borcunu kapattı. Toplamda 120 bin lira ödendiği belirtildi.

02.05.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-11:27)

Son aylarda ortaya çıkan veresiye borcu kapatma ritüeli devam ediyor. Sivas'ta bir grup iş insanı hem ramazan ayının gelmesi hem de coronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere yardım etme kararı aldı. Bu kapsamda, iş insanları tarafından görevlendirilen gazeteci Muharrem Tağızade, muhtar ve bakkallarla iletişime geçti. Ardından tek tek bakkaları gezen gazeteci iş insanlarının verdiği para ile ihtiyaç sahibi ailelerin veresiye borcunu kapattı. Tağızade, 18 mahalle ile bazı ilçe ve köylerde yaklaşık olarak 700 ailenin borcunu kapattı. Toplamda 120 bin liralık veresiye borcu ödendiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan gazeteci Muharrem Tağızade, "Böyle bir çalışma yaptım. Bu çalışma Sivas merkezde 18 mahallede ve bazı ilçe ve köylerde yapıldı. Yaklaşık 700 kişinin veresiye defterini, borcunu kapattık. Sivas genelinde 120 bin TL harcadık. Mahalle muhtarları ve bakkalları ile iş birliği yaparak bu çalışmayı 5 gün içinde bitirdik. Sivas apayrı bir kenttir. Amaç bu mübarek Ramazan ayında insanlarımızın sofralarının zengin olmasıdır. Burada Sivas topyekun bir olarak böyle bir çalışma gerçekleştirildi. Bu borcu kapatılan insanlar, bizi tanımaz. Biz bu yardımı yaptığımızda veresiye alanlarla hiçbir şekilde muhatap olmadık. Bizim muhatap olduğumuz insanlar bakkallar ve muhtarlar oldu. Bakkallardan da ayrıca bir isteğim oldu. Borcu ödenenlerin sahiplerine ulaşarak, 'borcunuz yok' demelerini ve tekrar gelip alışveriş yapabileceklerini söylemelerini istedik." ifadelerini kullandı.

"İLERİDE BÜTÇE ARTACAK"

Açıklamalarına devam eden Tağızade, "Borçludan daha çok sevinen bakkallar oldu. Çünkü aylardır, yıllardır duran batık para var. Bir anda bakkallar o parayı görünce piyango vurmuş gibi sevindi. Ama öyle bakkallarımız vardı ki, parasını alamayacağı halde müşterine ekmek vermeye devam ediyorlardı. Çünkü bakkallar sattığı malı yeniden rafa koyamıyordu. Hepsi minnet duygularını belirtti. Ayrıca bu iş insanları, bu sistemi devam ettirecekler. Ama bir daha ne zaman, nerede olur bilmiyorum. Ama bu proje devam edecek. İlk etapta 120 bin TL harcandı. İlerde bütçe de artacak." dedi.

"VATANDAŞLARIN YÜKLERİ HAFİFLETİLMİ OLDU"

40 yıldır bakkallık yapan Yadigar Özdemir ise "Bu kampanya ile vatandaşların yükleri hafifletilmiş oldu. Borçlarını ödeyemiyorlardı. Hayır sahiplerinden Allah razı olsun. Borcu ödenenler çok sevindi. Ben ilk defa böyle bir şeye rastladım. Ben de çok memnun oldum. Biz de rahatladık, müşteriler de rahatladı." şeklinde konuştu.

Bir başka bakkal sahibi Hasan Hüseyin Yenihayat da "Ben daha önce böyle bir şey görmedim. Bu mahallenin 60 yıldır bakkalıyım. Çok sağ olsunlar, bu borçları ödeyenden Allah razı olsun. Borcu ödenenler geliyorlar söylüyoruz, çok seviniyorlar. Bu borçların ödenmesi bakkal için de vatandaş için de iyi oldu." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal