Sisi'den Abbas'a Teklif: Birlikte Devlet Kuralım!

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a Sina Yarım Adası'nda bir Filistin devleti kurulmasını teklif ettiği fakat Abbas’ın bu teklifi kabul etmediği iddia edildi.

03.11.2018-17:46 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-17:43) Sisi'den Abbas'a Teklif: Birlikte Devlet Kuralım!

Bildirilenlere göre Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a Sina Yarım Adası'nda bir Filistin devleti kurulmasını teklif etti fakat Abbas’ın bu teklifi kabul etmediği iddia edildi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a Sina Yarım Adası'nda bir Filistin hükümeti kurulmasını teklif ettiği fakat Abbas'ın bu öneriyi reddettiği bildirildi. İsrail ordu basınında yayınlanan habere göre, Sisi, Abbas'tan Sina'da kurulacak Filistin devleti karşılığında Filistinlilerin 1967 sınırları isteğinden vazgeçmesini istediği söyledi. Sina'da kurulacak Filistin devletinin Gazze Şeridi'nden 5 kat daha büyük olacağı, komşu ülkelerde yaşayan Filistinli sığınmacıların yeni kurulacak devlete yerleşebilecekleri söylendi.

Haberde, Sisi'nin teklif ettiği planda kurulacak yeni devletin Gazze'yle birleştirilmesi, buranın silahlardan temizlenmesi ve işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistin kentlerinin Filistin yönetiminin kontrolünde kalması gibi şartları içerdiği belirtildi. ABD yönetiminin onay verdiği ileri sürülen plandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da haberdar olduğu belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal