Sırrı Sakık'ın Abisi Namık Sakık, AK Parti'den Aday Adayı Oldu

HDP'li Sırrı Sakık'ın ağabeyi Namık Sakık, AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

28.04.2018-22:12 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-22:05) Sırrı Sakık'ın Abisi Namık Sakık, AK Parti'den Aday Adayı Oldu

HDP'li Sırrı Sakık'ın abisi Namık Sakık, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimde AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

"BEN HAYATIM BOYUNCA HİÇ PKK'LI OLMADIM"

Aday adaylığını duyurmasının sonrasında, neden Halkların Demokratik Partisi (HDP) değil de Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Muş Milletvekili Aday Adayı olduğunu anlatan Namık Sakık, "Ben yaşamım boyunca hiç HDP'li olmadım, PKK'lı olmadım. Çünkü ben solcu, sosyalist, ulusalcı bir yapıya sahip değilim. Ben muhafazakar bir kiiyim. O ideoloji benim ideolojim değil" dedi.

"PKK VE HDP KÜRTLERİ TEMSİL EDEMEZ"

Soy adının Sakık olduğunu söyleyerek, Sakık soy adı PKK ile özdeşleşmiş olduğunu aktaran Sakık, "Evet benim soy adım Sakık. Sakık soy adı PKK ile özdeşleşmiş fakat ben beynimi, yüreğimi hiç kimseye ipotek olarak vermedim. Kürtlerin tümü HDP'li değil, PKK'lı değil. PKK ve HDP Kürtleri temsil edemez çünkü Kürtler sosyalist, solcu, ulusalcı olmaz, ideolojileri bu değil. Hepsi, yüzde doksanı muhafazakardır" dedi.

"BU ÜLKENİN EN BÜYÜK LİDERİ ERDOĞAN'DIR"

Ülkenin en büyük liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyerek, birlik ve beraberliği hususunda AK Parti'ye büyük vazifeler düştüğünü aktaran Sakık, "Bu ülkenin birliğini, beraberliğini korumanın tek yolu, Kürtlerin HDP ve PKK'dan kopmasıdır, onlardan kopmasıdır, onların safında yer almamasıdır. Bu amaçla AK Parti'ye çok büyük vazifeler düşüyor. AK Parti Kürtlere liman açmalıdır, Kürtler kendilerini bu partinin içerisinde bulmalıdır. Bu ülkenin en büyük lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hepimiz bununla birleşmeliyiz" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal