Şırnak'ta Çocuk Şenliği Yapılıyor

Şırnak Valilik ve Belediye ile GAP Gençlik ve Kültür Evi'nin organize ettiği 3. Çocuk Şenliği başladı.

14.09.2019-09:16 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-09:10)

Şırnak Valilik ve Belediye ile GAP Gençlik ve Kültür Evi'nin organize ettiği 3. Çocuk Şenliği başladı.

Şırnak şehir stadyumunda yapılan eğlenceye yakınlarıyla davetli olan birçok çocuk oyun alanlarındaydı.

Çuval yarışı, yüz boyama, sinema gösterimi gibi birbirinden keyifli oyunların bulunduğu şenlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

Programda açıklama yapan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, bu yıl üçüncü kez organize edilen eğlencede yer almaktan duyduğu sevinci vurguladı. 

Çocukların ülkelerin istikbali olduğunu belirten Pehlivan, "O yüzden çocuklarımız için ne yapsak azdır. İnşallah bundan sonra da çocuklarımız için daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yarka da pazar gününe kadar sürecek olan etkinliğe katılımın büyük olacağına yönelik açıklamalarda bulundu ve ekledi:

"Geçmişte buralar terörle anılırken, çocuklar gündüz dışarı çıkmaya çekinirken şu anda aileler çocuklarıyla burayı doldurmuş durumda. Geçmişte, 15 yıl önceki çocuklarımız Şırnak’ta maalesef terör nedeniyle bu tür etkinlikleri yaşayamadılar. Bundan sonra çocuklarımızı belediye olarak daha çok destekleyeceğimizin ve en güzel programları onlar için hazırlayacağımızın sözünü veriyoruz."

GAP Gençlik Kültür Evi Koordinatörü Nazlı Altürk ise bu şenliğin esas hedefinin, tatil fırsatı olmayan çocuklara, yöresel ve modern oyunlarla keyifli dakikalar yaşatmak olduğunu bildirdi.

Eğlenceye katılım sağlayan aile bireyleri çaylarını yudumlarken, çocuklarının da eğlenirken izleme şansı edindiklerini vurgulayan Altürk şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl ilk kez tahta bacak, 6D sinema ve teleskopla uzayı izleme gibi geçen yıldan farklı alanlar bulacaklar. Geçen yılki gibi bu yıl da şişme oyun parklarımız, kaydıraklar, yüz boyama, halat çekme, çuval yarışı ve müziğimiz olacak. Çocuklara unutulmaz 3 gün yaşatmak için çalışıyoruz."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 
 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal