Sinop'ta Bir Plaja "Vatanı İçin Savaşmayanlar Plajımıza Giremez" Yazısı Asıldı

Sinop Kaleyazısı'nda yer alan bir plajın girişinde Suriyeliler için "Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez" ve "Türk ırkı varolsun" sözlerinin olduğu bir pankart asıldı. İşletmeci gelen tepkilerin olumlu olduğunu söyledi.

10.07.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-11:11)

Sinop Kaleyazısı'nda yer alan bir plajının girişinde Suriyelilere dönük "Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez" ve "Türk ırkı varolsun" sözlerinin olduğu bir pankart asıldı. Gelen tepkilerin olumlu olduğunu ifade eden işletmeci, "Türk askeri sınır dışında savaşırken, vatanı için savaşmayanların plajıma girmesini istemedim." dedi.

BU İLK DEĞİL

Geride bıraktığımız ay Bursa'nın Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz, Suriyeli mültecilerin sahilde uygunsuz hareketlerine dönük şikayetler ardından harekete geçmiş, zabıta birimlerine "Benzer durumlara müdahale edin" emri vermişti. Tartışmalı talimatın sonrasında bir karar da Antalya'nın Gazipaşa İlçe Belediye Meclisi'nde alınmış, ilçedeki plajlara Suriyelilerin girmesi yasaklanmıştı.

"VATANI İÇİN SAVAŞMAYANLAR PLAJIMIZA GİREMEZ"

Bu sabah Sinop Kaleyazısı'nda yer alan bir plajın girişinde Suriyelilere dönük "Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez" ve "Türk ırkı varolsun" sözlerini olduğu pankartın asıldığı görüldü. Pankartta, ifadenin Arapçasına da yer verildi.

"TÜRK ASKERİ SAVAŞIRKEN, PLAJIMA GİRMELERİNİ İSTEMEDİM"

Plajın işletmecesi pankartın asılmasının sonrasında olumlu tepkilerle karşılaştığını söyleyerek şunları ifade etti: "Türk askeri sınır dışında savaşırken, vatanı için savaşmayanların plajıma girmesini istemedim. Protesto için olarak pankartı astım." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal