Sınır Ötesi Harekatta 34 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Muharip filo komutanlıklarından kalkan 20'ye yakın uçağın katıldığı, İHA'lar, SİHA'lar, Erken İhbar ve Kontrol uçağı ile tanker uçaklarının görev aldığı, Kandil ve Karacak noktalarına yönelik harekatlarda 34 terörist öldürüldü

27.07.2019-14:13 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-14:19) Sınır Ötesi Harekatta 34 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Muharip filo komutanlıklarından kalkan 20'ye yakın uçağın katıldığı, İHA'lar, SİHA'lar, Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) uçağı ile tanker uçaklarının da bulunduğu Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Karacak bölgelerine yönelik 17-19 Temmuz'da gerçekleştirilen harekatlarda 34 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Aktarılan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), teröristlerin sınır ötesinde üs olarak kullandığı bölgelere yönelik hava harekatlarından etkili sonuçlar alınıyor.

Bir taraftan terör örgütüne ait Hakurk'taki hedeflere yönelik devam ettirilen Pençe Harekatı ile komandolar teröristlerin saklandıkları bölgelere girmeyi sürdürürken, diğer taraftan da Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçakları, sınır ötesinde terör örgütü tarafından üs olarak kullanılan bölgeleri hedef alıyor.

19 TEMMUZ'DA KARACAK'A OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ  

Bu doğrultuda jetler 19 Temmuz'da Irak'ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Karacak bölgesine geniş çaplı bir hava harekatı düzenlemişti.

Hedeflerin titizlikle belirlendiği, sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması noktasında hassasiyet gösterilen harekatta, muharip filo komutanlıklarından kalkan 20'ye yakın uçak katılmış, İHA'lar, SİHA'lar, HİK uçağı ile tanker uçaklar da destek vermişti. Teröristlere ait silah mevzisi, barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan çok sayıda hedefin lazer güdümlü mühimmatla imha edildiği harekatta büyük ölçüde yerli ve milli mühimmat kullanıldığı belirtilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal