Sınır Kartalları Nöbette

Hakkari'nin, Çukurca ilçesinde Irak sınırının sıfır noktasında görev yapan Özel Hareket polisleri, ilçe merkezinin çevresindeki her biri kartal yuvasını andıran yüksek rakımlı tepelerde 24 saat nöbet tutuyor. Polisler, bölgede kuş uçurtmuyor.

01.11.2019-12:37 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-14:45)

Kent merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Çukurca'da huzur hakim oldu. Güvenlik güçlerinin yurt içinde ve sınır ötesinde yürüttüğü kapsamlı ve başarılı operasyonlar neticesinde bölgede terör bitme noktasına geldi.

Sınır Kartalları olarak adlandırılan Çukurca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şubesi’nde görevli polisler, ilçeyi kuşbakışı gören yüksek rakımlı tepelerdeki üs bölgelerinde nöbet tutuyor. Bu üs bölgelerinden biri de Irak sınırının sıfır noktasındaki bin 500 rakımlı Kiyaris Tepe’sinde kurulu bulunuyor.

Tepe, keskin yamaçları ve yalçın kayalıklar nedeniyle adeta bir kartal yuvasını andırıyor. Burada görevli polisler, son teknoloji cihazlar ve üstün silahlar kullanıyor. Termal kameralardan yararlanarak sürekli gözleri sınırda, elleri tetikte olan polisler, bölgede deyim yerindeyse kuş uçurtmuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal