Sınıflandırılmış Yükümlü Ne Demek?

Şubat 2021'de askere gitmesi planlanan vatandaşlar, sınıflandırılmış yükümlü ifadesinin ne manaya geldiğini merak ediyor. Sınıflandırılmış yükümlü nedir? Sınıflandırılmış yükümlü bedelli askerlik yapabilecek mi?

22.01.2021-10:38 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-09:54) Sınıflandırılmış Yükümlü Ne Demek?

Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda ertelenen terhis ve celp işlemlerinin bir kere daha başlayacağının ifade edilmesinden sonra Google'da, 'Sınıflandırılmış hükümlü' ne demek? biçiminde aramalarda bulunmaya başladı. Peki, sınıflandırılmış hükümlü ne demek? Sınıflandırılmış hükümlü ne zaman askerliğe gider?  İşte merak edilen tüm detaylar.

SINIFLANDIRILMIŞ HÜKÜMLÜ NE DEMEK?

Sınıflandırılmış hükümlü kavramı, er ve yedek subay adaylarının sevk edileceği yerin ve hangi sınıfta söz konusu görevini yerine getireceğinin belli olduğunu açıklamaktadır.  

Milli Savunma Bakanı Akar, '31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız. Bununla ilgili önemli tedbirler alındı.' ifadelerini kullandı.

BEDELLİ ASKERLİK CELP TARİHLERİ

Er ve erbaşlar için 1. grup sevk tarihi 5 Haziran 2020 tarihi olacak. İlk grup sevk belgelerini 1 - 5 Haziran tarihleri aralığında temin edebilecek.

Haziran grubu olan bedelli askerler için de sevk tarihi ise 20 Haziran 2020 olarak kabul edildi. Bu grup ise 16 - 20 Haziran tarihleri aralığında sevk belgelerini temin edebilecekler.

Yedek subay ve astsubay adayları olan kimseler, er ve erbaşların ikinci grubu ve ertelenmiş olan nisan grubu bedelli askerler için sevk tarihi de 29 Haziran 2020 tarihi olacak. Bu grup içerisinde yer bulan sevk tarihleri ise 25 - 29 Haziran tarihleri aralığı olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal