Simide Zam Yapıldı

İzmir'de simidin ücreti, yüzde 15 zam yapılarak 1,75 liradan 2 liraya çıkartıldı.

18.01.2021-22:59 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-22:59) Simide Zam Yapıldı

İzmir'in meşhur gevreği simite bugün alınan kararla yüzde 14 zam yapıldı. Yapılan bu zamanla birlikte İzmir'de simidin fiyatı 1.75 liradan 2 liraya çıktı.

Artan maliyetler nedeniyle zam yapmak zorunda kaldıklarını belirten  İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Erişen, 'Pandemiden dolayı işler yüzde 50 düştü. Tezgahların büyük çoğunluğu kapalı. Sokakta insan yok. Fiyat artışları var. Fırıncılar, çok zorda kalmadıkları takdirde hiçbir zaman zam talep etmez. İzmir halkı rahat olsun. Biz ikide bir zam yapma meraklısı değiliz. Maliyetler yükseliyor. Bu sebeple zam yapmak zorunda kalıyoruz' dedi.

'İZMİR HALKININ GÖNLÜ RAHAT OLSUN'

Erişen yaptığı açıklamada, 'İzmir halkının gönlü rahat olsun. En kaliteli ve ucuz gevreği yiyorlar. İstanbul'da simit 2,5 lira. Ankara'da 2 lira. Birçok il bizden önce 2 lira yaptı. İzmir halkı bize karşı her zaman duyarlı olmuştur. Gerekmediği sürece asla zam yapma taraftarı değiliz. Bizi mazur görmelerini rica ediyorum, gevreklerini afiyetle yesinler. Bu zam beklenen bir zamdı. İzmir halkı zaten destek olmak için tezgaha 2 lira bırakıp gidiyordu. Biz de artan maliyetler nedeniyle zam yaptık' diye konuştu


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal