Şimdiye Kadar 100 Vatandaş Sağ Kurtarıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ege’de yaşanan deprem ile ilgili ‘Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık’ açıklamasını yaptı.

31.10.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 31.10.2020-10:52) Şimdiye Kadar 100 Vatandaş Sağ Kurtarıldı

Ege Denizi’nde yaşanan ve özellikle İzmir’de çok etki gösteren depremin ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Kurtarma faaliyetlerinin yaparken can güvenliğimizi almak adına binalarımızı da anbean takip ediyoruz. Salınım var mı yok mu, takip etmek suretiyle çalışmaları titizlikle yürütüyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Ayrıca bölgeye çadır sevkiyatı yapıldığını belirten Kurum, ‘AFAD'ımız, Kızılay'ımız, belediyemiz bölgeye çadır sevkiyatı yaptı. Beslenme ihtiyacı Kızılay koordinasyonunda. Bugün fiilen hasar tespit çalışmalarını yapacağız. Vatandaşlarımızın konutlarını inceleyeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bakanlığımızın ekiplerinin tespitlerini tamamlamalarına müteakip binalarına girmeleri. Ağır hasarlı, yıkılma riski olan binalarımız olduğu düşüncesindeyiz.’ cümlelerine yer verdi.

100 VATANDAŞ SAĞ KURTARILDI

Deprem sonrası kurtarma ekipleri ile dikkatle çalışıldığını aktaran Kurum, ‘Arama kurtarma faaliyetlerini hassas bir şekilde yürütmek durumundayız. AFAD koordinasyonunda tüm sivil toplum örgütleri ile bu süreci yürütüyoruz. Şu ana kadar 100 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal