Simav'da İlk Defa Üniversite Sınavı Yapılacak

Kütahya'nın Simav ilçesinde bu sene ilk defa üniversite sınavı yapılacak. İlçe Kaymakamı Türker Çağatay Halim, bu haberden dolayı mutlu olduklarını ve tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

26.06.2018-14:53 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-14:45) Simav'da İlk Defa Üniversite Sınavı Yapılacak

Kütahya’nın Simav ilçesinde ilk kez gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için lazım olan önlemlerin alındığı duyuruldu.

Simav’da ilk kez gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Koordinasyon Kurulu toplantısına, Koordinasyon Kurulu Başkanı Kaymakam Türker Çağatay Halim, YKS Koordinatörü Doç.Dr. Murat Özalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, İlçe Nüfus Müdürü Lokman Karagöz, Belediye Başkanı Süleyman Özkan katıldı.

YKS Koordinasyon Kurulu Başkanı Kaymakam Türker Çağatay Halim, üniversite sınavının Simav’da ilk defa gerçekleştirilmesinden sevinçli olduklarını, gençlerin bu sınava girmek için değişik il ve ilçelere gitmek mecburiyetinde olmayıp, bu uygulama ile ilçe merkezinden 1.250’ye yakın öğrencinin Simav’da sınava gireceğini söyledi.

YKS Koordinatörü, Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Murat Özalp, “Simav’da ilk defa gerçekleştirilecek olan sınava 600 kadar dışarıdan olmak üzere toplam 1.826 öğrencinin katılacağını, bu sınav için bütün hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Özalp, “Sınavlar için ilçemizdeki Teknoloji Fakültesi, Osmanbey Ortaokulu, Dört Eylül Ortaokulu, Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Simav Anadolu Lisesi, Fen Lisesi Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde sınav salonları ve sınav yetkilileri tespit edildi“ dedi.

Simav’da gerçekleştirilecek olan YKS için Emniyet Müdürlüğü tarafından lazım olan güvenlik önlemlerinin alındığı, Belediye Başkanlığı tarafından karşılama takımı kurulduğu, Zabıta birimleri tarafından öğrencilere destek olunacağı belirtildi. Ayrıca ilçede olan otel, lokanta ve kafe işletmecileri tarafından, sınava girecek öğrencilere özel indirim yapılacağı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal