Silivri Cezaevi Karantinaya Alındı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları'nda bulunan hükümlülerden 82'sinin yeni tip coronavirüs testinin pozitif sonuçlandığı, kronik hastalığı bulunan bir hükümlünün de öldüğü duyuruldu.

22.05.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-17:56) Silivri Cezaevi Karantinaya Alındı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları'nda bulunan tutuklu/ hükümlülerden 82'sinin yeni tip coronavirüs (Covid-19) testinin pozitif sonuçlandığı, kronik hastalığı bulunan bir hükümlünün de öldüğü duyuruldu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığından aktarılan bilgilendirmede, Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerin 44'ünün Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve tedavilerinin sürdüğüne ilişkin 8 Mayıs'ta kamuoyu bilgilendirmesinin söz konusu olduğu anımsatıldı.

Aynı açıklamada, bu tarihten itibaren kurumda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde rutin aralıklarla filyasyon çalışması yapıldığı bildirilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün itibarıyla Silivri 7 No'lu L Tipi Cezaevi'nde 47, Silivri 8 No'lu L Tipi Cezaevi'nde 35 olmak üzere, Covid-19 vaka sayısı 82'dir. Ayrıca tüberküloz, verem gibi kronik akciğer hastalıkları bulunan bir hükümlü, 7 Mayıs'ta sağlık kurumuna sevk edilmiş, aynı tarihte Covid-19 testinin negatif olduğu anlaşılmış olup tedavi sürecinde testi pozitife dönmüş ve hastanede yoğun bakımdaki tedavisi devam ettiği sırada 21 Mayıs'ta saat 17.45'te hayatını kaybetmiştir."

Şu an itibarıyla tedavi süreci süremekte olan 82 tutuklu/hükümlünün genel sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden açıklamada, "Bu kişilerden hiçbir semptom göstermeyen 72 tutuklu/hükümlü doktor kontrolünde kendilerine ayrılan izole bir bölümde, 10'u da sağlık kurumlarında tedavi edilmektedir. Aileleri, tedavi süreçleri hakkında bilgilendirilmiştir." bilgisine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal