Siirt'te Bir Köy Daha Karantinaya Alındı

Coronavirüs salgını Türkiye'yi sarıp sarmalıyor. Karantinaya alınan bölgelere bir yenisi daha eklendi. Siirt'te bir yer daha karantinaya alındı.

03.04.2020-08:34 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-08:22) Siirt'te Bir Köy Daha Karantinaya Alındı

Coronavirüs salgını Türkiye'yi sarıp sarmalıyor. Karantinaya alınan bölgelere bir yenisi daha eklendi. Siirt'te bir köy daha karantinaya alındı.

Siirt'in Şirvan ilçesinde COVID-19 tehlikesi sebebiyle Akgeçit köyüne giriş çıkış yasaklandı.
Siirt Valiliğinden aktarılan bilgilendirmede, köyde yaşayan 2 kişinin COVID-19'a yakalandığının tespit edilmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla giriş ve çıkışa engellenen köyün karantina altına alındığı duyuruldu.

Köyde sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçların giderilmesi için gerekli önlemlerin alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Akgeçit köyümüzde 2-16 Nisan 2020 tarihleri arasında 14 günlük karantina uygulamasına geçilmiştir. COVID-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Akgeçit köyündeki insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, köydeki vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, ilçe Hıfzıssıhha Kurulunca oy birliğiyle karar verilmiştir."

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal