Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman'ın Otomobil İsteği Yok Artık Dedirtti

Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman'ın yeni makam aracı için ihaleye çıkıldı. Ancak araç için istenen şartlar arasında olan saatte 232 kilometreye çıkabilme, yabancı menşeli, en az 190 beygir güç gibi özellikler tepki topladı.

27.12.2018-15:00 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-14:49) Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman'ın Otomobil İsteği Yok Artık Dedirtti

108 devlet üniversitesi içinde 90. basamakta olan Siirt Üniversitesi'nin Rektörü Murat Erman için, süper lüks otomobil ihalesine çıkıldı. 28 aylığına kiralanacak otomobil için tam 30 özellik listelendi. Özellikler içinde, "Yabancı menşeli, siyah renkli, 4×4 dizel motor, 2000 cc, en az 190 beygir güç, start stop, ısıtmalı koltuklu, uydu telefonlu, saatte 232 kilometre yapabilecek özellikte ve 0-100 kilometreye 8.2 saniyede varabilen" şartları listelendi. 13 Kasım'da çıkılan ihalenin şartnamesi uyarınca, rektör makam otomobilini mesai haricinde de kullanabilecek.

Rektör Murat Erman için kiralanacak makam otomobilinin özellikleri 2017 ve daha üst model, yabancı menşeli ve dizel, kilometresi 30 bini geçmemiş ve dış rengi siyah olacak. Otomobilin, yabancı uyruklu ve dizel, silindir hacmi en az 2000 cc ve motor gücü en az 190 hp olması gerekiyor.

REKTÖR SÖZLERİNİ SAVUNDU

Basına yansıyan haberler ardıdnan Erman, Sözcü’den Can Mumay’a açıklamalar yaptı. Önceki rektörden kalan aracın 2008’de takla attığını ve tamir ücretlerinin pahalıya mal olduğunu ifade eden rektör ayrıca aracın daha önce başka bir şirketten kiralandığını, fakat ilgili firma sözleşmeyi feshettiği için kamu ihalelerinden men edildiğini söyledi.

“Yedi-sekiz ay sonra aracın sözleşmesini feshettiler. Biz de yeni bir otomobil için ihaleye çıktık. Sanki Ferrari. Her rektörlükte olan bir araç bu” diyen Erman, otomobil için talep ettiği şartların abartıldığını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal