SİHA’lardan PKK’ya Nokta Operasyon

Van’dan havalanan 2 SİHA Kuzey Irak’ın Bradost bölgesinde 2 ayrı aracı nokta atışıyla ateş etti Operasyonda bölgeye PKK'lılarla müzakereye giden Iraklı 2 general ile 7 terörist öldürüldü Öldürülenler içinde PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın yardımcısı İran uyruklu Ali Novruzi de yer alıyor.

13.08.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 13.08.2020-12:06) SİHA’lardan PKK’ya Nokta Operasyon

MİT ile TSK'nın sınır ötesinde devam ettiği başarılı operasyonlarına bir yenisi daha dahil oldu. SABAH'ta yer alan bilgilere göre pazar günü Irak ordusu sınır muhafızlarıyla, PKK'lılar içinde çatışma meydana geldi. Bu çatışmada 2 ateş arasında kalan bir çoban PKK'lı teröristlerin kurşunlarıyla ağır bir şekilde yaralandı. Çatışmadan sonra problemin çözülmesi için Iraklı iki general, PKK'lı teröristlerle görüşmek için Erbil'e bağlı Sidekan yakınlarındaki Bradost bölgesinde bir araya geldi.

İstihbaratın uzun zamandan beri izlediği Kandil'in üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık'ın postacısı olan terörist Heval Agit'in de görüşmeye katılacağı belirlendi. İstihbarat üzerine Van'daki merkezden havalanan TSK'ya ait 2 SİHA bölgedeki keşfinde içerinde çok kişinin olduğu 2 araç tespit etti.

SİHA'lardan biri 29 dakika 17 saniye boyunca takip ettiği ve içinde Cemil Bayık'ın da bulunduğu aracı saat 14.55'de nokta atışıyla vurdu. Vurulan araçtaki bir takım teröristler araçtan yaralı bir şekilde uzaklaşmaya uğraşırken aynı SİHA üç dakika sonra saat 14.58'de tekrar bir atış yaparak aracı imha etti.

2 IRAKLI VE 7 TERÖRİST

Bölgeden hızlıca kaçmaya çalışan ikinci araç da başka SİHA aracılığyla 32 dakika 4 saniyelik izleme neticesinde nokta atışıyla vuruldu. Nokta atışı yapılarak vurulan araçlarda olan Iraklı 2 general ve 7 teröristin öldüğü tespit edildi. Öldürülenler arasında Irak Sınır Güvenlik Güçleri 3. Tugayı Komutanı Zübeyr Hali ve 2. Tugay komutanı Mihemed Reşid ile Cemil Bayık'ın postacısı ve yakın koruması olan PKK'nın Sincar kampının eski sorumlularından Heval Agit kod isimli terörist Ali Novruzi (40) olduğu ortaya çıktı. Operasyonda Bayık'ın da öldüğü öne sürülüse de henüz oynaylanmış bir bilgi değil.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bayık'ın öldürüldüğü iddiası bir anda sosyal medyada en çok konuşulanlar listesine girdi. AK Partili Şamil Tayyar, 'Terörist Cemil Bayık'ın öldürüldüğü iddiası, ihtimal dahilinde ama kesin değil. Operasyon öncesi toplantıya katılacağı istihbaratı vardı, katılıp katılmadığı bilinmediği için öldüğü iddiası teyite muhtaç' diye konuştu. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da Bayık'ın öldürüldüğü bilgisinin kesin olmadığı bildirdi.

DÜNYA TÜRKİYE'Yİ İZLEMEYE DEVAM ETSİN

İçişleri Bakan Soylu, PKK'lı Cemil Bayık'ın öldürüldüğü iddiasıyla alakalı, 'Terörle mücadele operasyonlarımız devam etmektedir. Terörle mücadele konusunda bütün dünyaya tavsiyemiz, Türkiye Cumhuriyeti devletini izlemeye devam etsinler' dedi.

10 MİLYONLUK KIRMIZI LİSTEDE

İçişleri Bakanlığı'nın oluşturduğu 10 milyonluk kırmızı listede olan Heval Agit kod isimli İran uyruklu terörist Ali Novruzi (40), PKK'nın tepe kişilerinden Cemil Bayık'ın yardımcısı ve postacısı olarak biliniyor. Sincar eski sorumlusu Novruzi, hem de PKK'nın lafta istihbarat biriminin de başındaki şahıstı. MİT-TSK'nın amansız takibi sonucu etkisiz hale getirilen Novruzi Türkiye'de oldukça güvenlik görevlisi ile sivil vatandaşın şehit olduğu saldırıların emrini vermişti. 20 senedir örgütte olan Novruzi, Sincar'ın Hanesur kırsalındaki kamplarda barınırken toplantı ve konferanslara katılmak için Kandil'e gidiyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal