SİHA'lara Pantsirler Dayanmıyor

Rusya, Libya’da her ne kadar resmi olarak bulunmadığını iddia etse de bu ülkeye silah, mühimmat, uçak ve hava savunma sistemleri yığıyor. Ancak Türk Sihaları, bunların tamamını Suriye’de yerle bir etmişti.

29.06.2020-11:02 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-14:50) SİHA'lara Pantsirler Dayanmıyor

Rusya, BAE, Suudi Arabistan, Mısır, Fransa, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin açıkça desteklediği ve her türlü yardımı yaptıkları terörist Hafter’in yenilgi üstüne yenilgi alması üzerine işgalciler yeni tedbirler almaya başladılar.

Türkiye’nin desteklediği meşru Libya hükümeti, terörist Hafter ve milislerine yönelik sürdürdüğü operasyonlar devam ederken, ülkeyi işgal etmek isteyen Rusya, sürekli buraya silahlar mühimmatlar ve Suriye’den paralı asker yığıyor.
Son üç gündür Libya’ya 10’un üzerinde ağır askeri nakliye uçağı seferi yapan Rusya’nın İran’a bağlı milisler, silahlar ve mühimmatın yanı sıra, 6 adet Pantsir Hava Savunma Sistemi daha gönderdiği tespit edildi. Rusya tarafından 19 uçağın da Hafter bölgesinde konuşlandırıldığı alınan bilgiler arasında bulunuyor.

Rusya’nın Libya’ya gönderdiği bütün saldırı ve hav sistemleri geçtiğimiz aylarda Suriye’de Türk hava unsurları tarafından tamamen imha edilmiş ve dünya kamuoyunda bu durum büyük yankı uyandırmıştı. Aşılmaz denilen Rus Pantsir Hava Savunma sistemleri Türk İHA ve Siha’ları tarafından aşılarak tamamen etkisiz hale getirilmişti.

Türkiye, Suriye’de Ruslara ait 21 Pantsir Hava Savunma Sistemini radarları ve mühimmatları ile birlikte tamamen imha etmişti. Türk SİHA’larının bu olağanüstü başarısı, başta NATO üyesi ülkeler olmak üzere bütün dünyada askeri yayınlarda konu edinmiş ve hakkında onlarca makaleler yayımlanmıştı.

Libya ordu kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Rusya’nın Libya’ya yığdığı silah mühimmat, uçak ve hava savunma sistemlerinin mümkün olduğunca az zayiatla ele geçirilmesi üzerine harekat planı yaptıkları belirtiliyor. Libya ordusuna danışmanlık yapan Türk subayların ise bu silah ve mühimmatın tamamen imhası konusunda fikir belirttikleri öğrenildi.

Şu anda Libya ordu kurmayları ile Türk danışman subaylarının Pantsir, Rus savaş uçakları, silah ve mühimmatla ilgili hangi ortak karara varacakları merakla bekleniyor

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal