Sigara Paketindeki Fotoğraf Davası Sonuçlandı

İbrahim A. izinsiz çekilen fotoğrafının sigara paketlerinin üzerinde kullanıldığını öğrenince sigara firmalarına dava açtı.

01.11.2018-09:15 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-09:10) Sigara Paketindeki Fotoğraf Davası Sonuçlandı

Nefes darlığı ve kuru öksürük sebebiyle 9 yıl önce bir devlet hastanesinde tedavi edilen İbrahim A.’nın iddiaya göre yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada izinsiz bir şekilde fotoğrafı çekildi ve bu fotoğraf sigara paketlerinin üzerinde kullanıldı. Yine iddiaya göre İbrahim A. bu fotoğrafı yüzünden fabrikadaki işinden çıkartıldı. Fotoğrafı memleketi Tekirdağ’da olay olan İbrahim dünyaca ünlü 5 sigara markasına 6 yıl önce dava açtı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne sunulan davanın dilekçesinde, “Sigaraların geri toplatılmasının yanı sıra 2 bin lira maddi ve 300 bin lira manevi tazminatın davalı sigara şirketlerinden tahsilini istiyoruz” denildi.

TARİHLER AYNI DEĞİL

Davaya geri dönen 5 büyük sigara firmasının avukatı, “Fotoğraftaki kişi İbrahim A. değildir. Fotoğrafın çekilme tarihi 2005’tir. Davacı hastanede 17-23 Haziran 2009’da tedavi gördüğünü belirttiği için dava reddedilmeli.” dedi. Dosyayı karara bağlayan mahkeme davanın reddine karar verdi. Mahkeme gerekçe kararında, “İbrahim A. ile sigara paketi üzerindeki fotoğraf benzerlik göstermesine rağmen o değildir. TAPDK’nın yazısında davaya konu olan fotoğrafın AB Komisyonu tarafından yayımlanan listedeki fotoğraflar arasından seçildiği ifade edilmiştir. Davacı ise fotoğrafın kendisine ait olduğunu iddia etmiştir. Bilirkişi incelemesinde fotoğrafın davacıya sadece benzediği açıklanmış ancak sigara paketindeki fotoğraf ile aynı kişi olduğu bilimsel olarak ispatlanamamıştır. Davacının hastanede yattığı zamanların uyuşmamasından da anlaşıldığı üzere dava reddedilmiştir.’’ dendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal