Sigara İçmeyenlere Recep Akdağ'dan Müjde

Başbakan Yardımıcı Recep Akdağ, sigara içmeyenleri sevindirecek bir haber verdi. Buna göre sigara içmeyen çalışanlara 30 dakika erken mesai bitimi ve yılda 7 gün fazladan izin verilecek.

23.06.2018-15:13 - (Son Güncelleme: 23.06.2018-15:23)

2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planıyla, tütünle mücadeleye dönük çalışmalar ile alakalı yeni yol haritası açıklandı. Eylem Planı uyarınca, sigara içmeyen çalışanlara dönük pozitif ayrımcılık uygulamaları faaliyete geçirilerek mesainin 30 dakika erken tamamlanması, 1 sene için 7 gün fazla senelik izin hakkı tanınması söz hususu olacak.

Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2018-2023 bitirildi. İlk defa Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ tarafından AA Editör Masası'nda halk ile paylaşıldı.

DÜNYADA 7 MİLYON İNSAN TÜTÜN ÜRÜNLERİNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Eylem Planı'nda, tütün mahsullerinin dünyada olduğu gibi Türkiye'de en çok kullanılan bağımlılık yapıcı maddeler içinde olduğu, yalnızca tütün mahsulü kullananlar değil tütün dumanına maruz olanların da aynı biçimde etkilendiğine dikkat çekildi. Dünyada senede 7 milyondan çok, Türkiye'de de 100 binden çok insanın tütün mahsulü kullanımına bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybettiğine vurgu yapıldı.

Türkiye'de 2004'te Tütün Kontrolü Sözleşmesi'ne imza atmasından beri yaşama geçirilen yasalar, basın kampanyaları, eylem planlarıyla alınan önlemlerin sonrasında 2014'te yüzde 32,5 olan tütün kullanım miktarının, 2016'da tekrar düşme yönelimine girerek yüzde 31,6'ya dek düştüğüne dikkat çekildi.

"ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÖRTÜLÜ SENARYOLAR OLUŞTURULACAK"

Tütün mahsülleri kullanımının zararları hususunda öğrenci, öğretmen ve velilerin bilgilendirilmesi, farkındalık meydana getirilmesi, olumlu tutum ve davranış iyileştirilecek. Bu çerçevede, eğitim müfredatında olan fen bilimleri, sosyal bilimler, matematik ve Türkçe derslerinde olabildiği kadar tütün mahsülleri kullanımının zararları hususunda farkındalığı artırıcı örnekler olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal