Sigara İçen İmamlar Hac ve Umreye Gidemeyecek

Diyanet İşleri Başkanlığı tüm birimlerine sigara ile ilgili yazı gönderdi. Gönderilen yazıda sigara içen personelin, hac ve umre görevlerine verilmeyeceği bildirildi.

21.01.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-10:08) Sigara İçen İmamlar Hac ve Umreye Gidemeyecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş imzasıyla, 17 Ocak 2019 tarihinde bütün birimlere sevk ettiği resmi yazıda, sigara içen personele yaptırım kararı aldı.

Milli Gazete’de yayınlanan habere göre; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzalı yazıda, personelin hacca yada umre vazifesi esnasında, otel önlerinde ve açık yerlerde sigara içmesinin insanlar tarafında çok sayıda şikâyet hususu olduğuna dikkat çekerek "Bu itibarla, bu sene yapılacak hac vazifeli seçim mülakatlarında sigara içmeyen personel, sigara içen personele tercih edilecek; takip eden senelerde de sigara içen personele hac vazifesi verilmeyecektir" denildi.

“ÖNEM VE ÖNCELİK VERDİĞİNİZ HUSUSLARIN BAŞINDA YER ALMAKTADIR”

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütün birimlere sevk ettiği Başkan Ali Erbaş imzalı "Sigara İçilmemesi Hakkında Talimat" başlıklı yazısında şu sözlere yer verdi:

"Başkanlığımız hac organizasyonu ile kutsal topraklara giden insanlarımızın hac ibadetlerini sahih, sağlıklı ve huzurlu bir biçimde yerine getirebilmelerinde personelimize büyük vazife ve sorumluluk düşüyor. Bu sebeple organizasyonumuzun her aşamasında vazife yapacak personelimizin ehliyetli ve liyakati olması Başkanlık olarak önem ve öncelik verdiğiniz meselelerin başında gelmektedir.

Bu önem ve önceliğimize karşın gerek kafilelerde gerekse ekiplerde vazife alan bazı personelimizin otel önlerinde ve açık alanlarda sigara içtikleri görülmüştü. Hiç şüphe yok ki, bu durum kutsal toprakların manevi atmosferine yakışmadığı gibi rehberlik yaptığımız hac yolcularımızın da örnekli ve rehberlik noktasında beklentilerine uygun olmamaktadır. Uygun olmadığı için de bu hususta organizasyonumuzla hacca yada umreye giden vatandaşlarımızdan Başkanlığımıza sayısız şikâyet dilekçesi gelmiş ve hala gelmektedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal